characters characters

Echilibrul emotional al parintilor in perioada scolii online

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 decembrie 2020    |   1213 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 18 ani +.

echilibrul emotional al parintilor in perioada scolii online
Am vorbit despre sanatatea emotionala a copiilor in timpul scolii online si despre felul in care parintii si cadrele didactice ii pot proteja pe cei mici de efectele negative ale invatarii online. La fel de important este si ca parintii sa isi pastreze echilibrul emotional cand se confrunta cu provocarile si dificultatile specifice invatarii online.

Citeste si:

Cum pot parintii sa ii ajute pe profesori in perioada invatarii online

Cum il poti ajuta pe copil sa invete online

Cum pot fi parintii afectati de stresul scolii online:

  • devin mai iritabili sau mai prost dispusi din cauza oboselii si presiunii de a-si ajuta copilul la lectii mai mult decat de obicei
  • pot deveni descurajati si lipsiti de speranta cand se gandesc la viitorul educational al copiilor
  • pot avea mai multe conflicte cu copilul legate de dificultatile acestuia de invatare sau de concentrare a atentiei
  • se pot simti vinovati in legatura cu eforturile pe care le depun pentru educatia copilului – apare sentimentul ca nu fac destul pentru a-l ajuta pe copil sa invete
  • se pot simti frustrati pentru ca nu pot explica suficient de bine notiunile pe care copilul nu le intelege sau dimpotriva, pot considera ca explica foarte bine lectiile, iar problema este la copil: „Ti-am explicat de nu stiu cate ori, de ce nu intelegi?!”
  • pot incepe sa se ingrijoreze in legatura cu abilitatile cognitive ale copilului: „De ce nu se poate concentra mai bine la lectii? E ceva in neregula cu el?”

Cum poti face fata stresului legat de scoala online?

Incearca sa privesti situatia realist si rational, pentru ca astfel iti vei ajusta asteptarile fata de copil, fata de tine insuti si fata de scoala. Iata cateva recomandari care te pot ajuta in acest sens.

Aminteste-ti ca nu esti un cadru didactic si ca este natural sa nu poti explica foarte bine lectiile

Multi parinti pot avea convingerea ca a explica o lectie unui copil nu poate fi atat de dificil, pentru ca in cateva minute sa isi dea seama ca de fapt ceva nu functioneaza asa cum se asteptau. Abilitatile de predare se formeaza prin exercitiu si presupun folosirea unor metode specifice, adaptate varstei copilului. Este normal sa nu ai aceste abilitati daca nu ai trecut printr-o pregatire pedagogica.

Cere intotdeauna ajutorul cadrului didactic cand observi dificultati de invatare ale copilului

Incearca sa observi cat mai bine care sunt zonele neclare sau dificile pentru copilul tau si cere profesorilor resurse suplimentare pentru a-l ajuta pe copil sa depaseasca problemele. Incearca sa gasesti si tu resurse suplimentare de invatare potrivite pentru copilul tau. O posibila optiune o reprezinta caietele auxiliare Intuitext. Acestea imbina joaca si invatarea, propun o abordare integrata a materiilor si trec de la simplu la complex cand vine vorba de explicatii si exercitii. Afla mai multe despre acestea aici.
auxiliare intuitext


Aminteste-ti ca toata lumea incearca sa se descurce cat mai bine

Si copiii, si cadrele didactice incearca sa se adapteze la schimbare asa cum pot mai bine. Este foarte probabil ca dupa aproape o luna de scoala online, copilul sa isi fi pierdut motivatia pentru invatare si, implicit si capacitatea de concentrare a atentiei.

Pune mai mult accent pe calm si echilibru emotional

Cel mai probabil, copiii vor putea recupera materia atunci cand scoala isi va relua activitatea normala, pentru simplul fapt ca invata mai bine in prezenta cadrelor didactice. Deocamdata, prioritatea in familie ar trebui sa fie echilibrul emotional al tuturor.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe