characters characters

Cursuri de inot pentru copii

Propus de: SuntParinte.ro   |   22 iunie 2010    |   4295 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Cursurile de inot pot fi o alegere ideala pentru petrecerea timpului liber in vacanta. Ii ofera copilului posibilitatea de a se dezvolta armonios, de a invata un sport si de a cunoaste alti copii. In continuare, iti prezentam o serie de informatii despre cursurile de inot organizate de Club Sportiv Aqua Team Bucuresti.

 

1. Descrieti-ne activitatile in care sunt implicati copiii in cadrul cursurilor de inot organizate de dumneavoastra.
Cursurile de inot sunt structurate in module a cate 8, 10 sau 12 sedinte.

 
In perioada verii, intrucat copiii sunt in vacanta si nu mai au alte activitati suplimentare (scoala, gradinita), cursurile se tin in regim intensiv: modulul este de 10 sedinte si se desfasoara zilnic, de luni pana vineri, pe parcursul a doua saptamani.

In perioada scolii (toamna, iarna, primavara, din septembrie pana in mai) cursurile se desfasoara in module a cate 8 sedinte (2 sedinte pe saptamana: marti si joi) sau 12 sedinte (3 sedinte pe saptamana: luni, miercuri si vineri).

2. Ce invata copiii din aceste cursuri de inot?
La  cursurile de inot urmarim: adaptarea in mediul acvatic, dezvoltarea coordonarii miscarilor, dezvoltarea echilibrului atat fizic cat si psihic, integrarea in grup si socializarea. Dupa acomodarea in apa (invatarea respiratiei, invatarea treptata a coordonarii miscarilor), copiii invata sa se deplaseze in apa. La inceput, se deplaseaza cu ajutorul profesorului, ulterior cu obiecte ajutatoare (bagheta, pluta) si apoi fara nici un ajutor.
 
Dupa etapa de intiere se poate continua cu perfectionarea, sau se poate continua pentru placerea de a face miscare si pentru mentinerea starii de sanatate. Copiii "talentati", cei care au anumite calitati motrice si psihice, pot continua cu inotul sau polo de performanta. In cadrul clubului nostru, dezvoltam ambele sectii: natatie si polo.
 
Copiii care fac parte din echipa de inot sau polo de performanta, in perioada vacantei, pot merge in tabere sau cantonamente, unde incercam sa practicam si alte sporturi: ski, patinaj, catarare, tir, echitatie, drumetii montane.
 
3. De la ce varsta pot incepe copiii sa practice acest sport si care sunt beneficiile lui pentru dezvoltarea copiilor?
Varsta minima pentru cursurile de inot organizate in grupe de copii este de 5 ani si de 4 ani pentru varianta "antrenor personal". Uneori mai facem si exceptii pentru copiii de 4 ani, 4 ani si jumatate, care se descurca si vor sa lucreze in grupa. Este important sa comunice cu profesorul si sa le faca placere sa participe la curs. Este foarte important ca primul contact cu mediul acvatic sa nu sperie
copilul. Odata speriat, cu greu va mai dori sa participe la curs si cu greu va accepta contactul cu mediul acvatic.
 
4. Exista conditii speciale pe care trebuie sa le indeplineasca participantii? (varsta, anumite echipamente etc.)
Echipamentul minim necesar este urmatorul: costum de baie sau slip, papuci, prosop sau halat, casca pentru cei care au parul lung.

5. Din experienta dumneavoastra, ce asteptari au parintii de la aceste cursuri?
Din pacate, tot mai multi copii ajung la cursurile de inot la recomandarea medicilor, avand probleme cu spatele, probleme cu greutatea sau  probleme de dezvoltare. Dupa parerea noastra, copiii pana in 10 ani ar trebui sa practice cat mai mult sport si sa faca foarte multa miscare pentru a se putea dezvolta armonios. Ar trebui sa ajunga la cursurile de inot inainte sa ajunga sa fie recomandate de doctor.

Asteptarile parintilor variaza in functie de motivul pentru care vin la cursuri. Exista persoane care doresc sa duca copilul intr-un mediu in care sa faca miscare cu sau fara recomandarea medicului, altii care doresc un mediu pentru socializare, altii care vor sa se invete cat mai repede inotul. Totusi, nu poate spune nimeni cat de repede va reusi un copil sa invete sa inoate. Acest lucru variaza de la copil la copil, in functie de varsta, de calitatile motrice, de vointa, perseverenta, de cat de docil este copilul etc. Exista copii care in 10 sedinte pot reusi sa se deplaseze cativa metri sau un bazin (de 25/50 metri), fara ajutor, pe spate sau pe burta (cu sau fara miscarea bratelor), dar exista si copii care dupa 10 sedinte se deplaseaza tot cu colacul. Noi nu ii fortam, fiecare copil progreseaza in ritmul lui. Este foarte important sa nu se sperie, sa vina la bazin cu placere si sa doreasca sa faca miscare in continuare.

6. Care a fost feedback-ul participantilor?
In 99% din cazuri feed-back-ul este pozitiv: copiii nu sunt fortati, nu sunt lasati sa planga la ora, sunt bagati in seama si invata cat de repede se poate sa inoate. Intrucat la noi la ora siguranta, disciplina si punctualitatea sunt pe primul loc, am avut cazuri de neadaptare. Copilul trebuie sa participe la ora inca de la inceputul acesteia si trebuie sa asculte si sa urmeze indicatiile profesorului. Sunt importante si minutele in care se face gimnastica, primul contact al copilului cu antrenorul, inceperea orei gradat, cu acomodarea treptata cu apa. In cazul in care copilul ajunge la jumatatea orei, pierde acomodarea si poate fi reticent vis-a-vis de profesor.
 
 
7. Mai multe despre modalitatea de inscriere la cursuri, taxa de participare, locul unde se desfasoara cursurile, perioada de desfasurare etc: http://www.cursuri-inot.ro/contact-inot.
 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Lectii pe care le invata copiii din sport
    Lectii pe care le invata copiii din sport 2
    02 august 2013   

    Ce castiga un copil care practica un sport, in afara de conditie fizica buna si un stil de viata sanatos? Fie ca e vorba de performanta, fie ca este doar un mod placut de a petrece timpul liber, sportul dezvolta copiilor obiceiuri si trasaturi de caracter care ii vor ajuta in viitor sa faca fata provocarilor, sa fie responsabili si sa interactioneze cu ceilalti.

  • Siguranta copilului la piscina
    Siguranta copilului la piscina 1
    30 iulie 2013   

    Vara (re)descoperim fiecare dintre noi bucuria de a petrece timpul in apa sau in preajma ei – la mare, la piscina sau la strand. Pentru a te bucura insa pe deplin de aceasta experienta, este important sa asiguri in fiecare moment siguranta copilului tau. In continuare, vorbim despre lucrurile pe care este bine sa le iei in considerare atunci cand mergi cu copilul la piscina.

  • Arad: Cursuri de inot pentru copii
    Arad: Cursuri de inot pentru copii 9
    23 iunie 2013   

    Daca esti in cautarea unor cursuri de inot pentru copii in Arad, poti sa iei in considerare si optiunea pe care ti-o prezentam in continuare. Profesorii de inot de la Panoramic Gym din Arad ne-au raspuns la cateva intrebari despre cursurile de inot pe care le organizeaza pentru copii.

Mai multe