characters characters

Video: Cum sa ne imbracam corect copiii pentru schi?

05 februarie 2014    |   3347 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Ne raspunde Craita Moisa, instructor de schi

*Sursa foto: Flickr.com


Putina teorie nu strica. In ce consta un echipament corect pentru schi?



Foarte pe scurt si schematic, putem spune ca echipamentul de schi consta in:


Stratul de baza – lenjeria de corp (bluza, pantaloni), confectionate din lana sau bumbac ce au efect termic. Este important sa porti lenjerie lunga care este izolanta, respirabila si cu uscare rapida, astfel incat daca vei transpira mult, nu vei avea frisoane. De asemenea, stratul de baza ar trebui sa fie mulat astfel incat sa se potriveasca lin sub hainele tale de schi. Al doilea strat il reprezinta polartecul. Acesta este bluza de mijloc purtata peste bluza de corp.


Geaca de schi este cheia in mentinerea caldurii optime pentru corp. Aceasta trebuie sa fie bine lucrata, rezistenta la apa, izolanta si respirabila. De asemenea, aceasta trebuie sa permita corpului mobilitate.


Sosetele de schi asigura o fixare optima pentru picioare. Acestea trebuie sa fie slim, din bumbac pentru a mentine picioarele calde si uscate, calduroase, respirabile si cu uscare rapida. Acestea reprezinta lenjeria lunga pentru picioare.


Manusile de schi trebuie sa permita o dexteritate mare, sa fie impermeabile, calduroase si facute dintr-un material foarte rezistent (goretex si piele naturala).


Casca de schi este absolut necesara. Aceasta reduce considerabil prejudiciile in cazul unei accidentari pe partie. Exista si casti de schi cu un strat suplimentar termoizolant.


Ochelarii de schi sunt foarte importanti atunci cand soarele este extrem de puternic, iar acest lucru se intampla des. Zapada se reflecta in lumina soarelui si la altitudini mari razele UV sunt foarte puternice. Ochelarii cresc vizibilitatea, iar lentilele polarizate sunt deosebit de utile in reducerea razelor UV.


Cagula de schi protejeaza fata si gatul impotriva vantului si frigului. Aceasta este esentiala in pastrarea caldurii.


Schiurile si claparii trebuie alese in functie de nivelul de schi, inaltime si numarul de la picior. Claparii trebuie sa fie cu un numar mai mare decat numarul de la pantof, iar duritatea acestuia in functie de nivelul de schi pe care il are persoana respectiva. Schiurile de asemenea trebuie alese in functie de inaltime si nivelul de schi. Aceste pot fi mai dure, mai moi, mai elastice, mai late sau mai inguste.


Top 5 sfaturi

  1. Alegerea instructorului corect. Verificati daca acesta are atestat de instructor de schi, acest lucru este foarte important.
  2. Alegerea echipamentului adevat in functie de nivelul de schi pe care il ai.
  3. Daca ai echipament personal (schiuri) acesta trebuie dus frecvent la “revizie” in centre speciale.
  4. In perioadele de concedii sau vacante, mai exact in plin sezonul de schi, nu omiteti sa faceti rezervari din timp pentru cazare. Altfel riscati sa gasiti foarte greu sau chiar deloc.
  5. Un lucru foarte important inainte de a te urca pe schiuri este sa faci un minim de exercitii fizice pentru incalzirea articulatilor si a muschilor.

Am un copil si as vrea sa invete sa schieze. Care sunt pasii?



Daca doriti ca cel mic sa invete sa schieze, este foarte simplu. Exista doua variante.

Prima si cea mai benefica pentru copil este sa cautati o tabara cu specific. Tabara sa fie organizata de oameni cu experienta in domeniu si sa aiba instructor calificati. Va puteti interesa de astfel de tabere pe internet. Mai nou acestea au devenit un serviciu ca oricare produs vandut pe internet.

A doua varianta este instructorul privat. Pe acesta il gasiti pe orice partie care are si scoli de schi. Aveti grija: inainte de a va lasa copilul cu acel instructor, sa cereti o legitimatie.

Cu siguranta cea mai ieftina si benefica varianta este tabara cu specific.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • Video: Sa ne pregatim copiii pentru schi!
    Video: Sa ne pregatim copiii pentru schi!
    05 februarie 2014   

    Auzim des expresia “Schiul este un sport scump”. Mit sau realitate?

    Raspunsul este relativ. Schiul ca hobby este un sport accesibil pentru toata lumea, insa ca sport de performanta este foarte scump.

  • Tabere de iarna pentru copii 2013-2014
    Tabere de iarna pentru copii 2013-2014
    06 decembrie 2013   

    Vacanta de Craciun si vacanta de iarna se apropie, iar copiii dornici sa se bucure de zapada pe schi sau snowboard incep sa faca planuri pentru o tabara de neuitat. Pentru parintii copiilor pasionati de sporturi de iarna, am adunat informatii despre ofertele organizatorilor de tabere pentru copii in iarna 2013-2014, in tara si in strainatate.

  • Cum ne imbracam la schi
    Cum ne imbracam la schi 1
    06 decembrie 2013   

    Magazinele de articole sportive au o gama foarte larga de produse. Din fericire, imbracamintea de schi nu trebuie sa fie complicata. Daca nu esti sigur ce sa porti la schi, cel mai bine este sa incepi cu elementele de baza si apoi sa treci la accesorii.  Vei gasi in randurile urmatoare un ghid despre haine si accesorii pentru schi.

Mai multe