characters characters

Cum ne afecteaza pandemia sanatatea emotionala

Propus de: SuntParinte.ro   |   26 februarie 2021    |   682 vizualizări

Varsta: 18 ani +.

cum ne afecteaza pandemia sanatatea emotionala
Schimbarile aduse in viata tuturor de pandemie au efecte asupra echilibrului emotional pe care abia incepem sa le descoperim. Munca de acasa, scoala online, grija pentru sanatatea proprie si a celor dragi, limitarea activitatilor si incertitudinea legata de durata acestei situatii sunt factor care ii afecteaza atat pe copii, cat si pe parinti.

Citeste si:

Cum ramai un parinte echilibrat si eficient in perioada pandemiei

Sarcinile casnice, benefice pentru copii in perioada pandemiei


Dificultati de concentrare a atentiei

In cadrul unui studiu realizat in SUA, 40% dintre angajati au declarat ca se simt mai putin productivi in perioada pandemiei. Provocarile care vin o data cu munca de acasa, dar si stresul si intoleranta la incertitudine pot afecta capacitatea de concentrare a atentiei, de planificare si organizare a timpului, dar si creativitatea si eficienta.

Singuratatea

Lipsa interactiunilor sociale fata in fata poate duce la sentimentul de singuratate, izolare si descurajare. In timp, acestea pot duce la simptome depresive, atat in randul copiilor, cat in randul adultilor.

Anxietatea

Persoanele vulnerabile sau care locuiesc impreuna cu persoane vulnerabile pot trai un nivel ridicat de anxietate cu privire la infectarea cu Covid-19. Aceasta reactie este normala, avand rolul de a ne proteja, insa ne poate afecta viata de zi cu zi atunci cand ne impiedica sa ne concentram asupra responsabilitatilor sau cand sta la baza unor comportamente compulsive (de exemplu, dezinfectari excesive sau testari repetate).

Epuizarea fizica si emotionala

Mamele risca sa sufere de epuizare emotionala si fizica in aceasta perioada, arata studiile, pentru ca femeile tind sa fie cele care si-au asumat toate responsabilitatile suplimentare aparute o data cu invatarea online a copiilor.  Epuizarea parentala poate afecta relatia dintre parinte si copil si dezvoltarea copilului pe termen lung.

 


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe