characters characters

Ce jocuri il apropie pe copil de carti?

Propus de: SuntParinte.ro   |   03 august 2012    |   5875 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Cand simplul indemn "Citeste!" nu da rezultate, este cazul sa apelezi si la alte mijloace. Unele simple si distractive, care il vor apropia pe copil de carti si de ideea de a citi. Iti propunem o serie de activitati practice pe care le poti realiza impreuna cu copilul:

 

Prescolar: Jocuri cu subiecte din povesti

Inspira-te din povesti pentru a-i propune copilului jocuri inspirate din povestile pe care i le-ai citit, jocuri in care imaginatia si creativitatea vor fi actorii principali. "Amesteca personajele" sau "Joaca rolul personajului preferat"  sunt doar doua dintre jocurile pe care ti le propunem.

Continuare.

 

 

 

 

 

 

Primar: Semne vesele de carte 

Unii copii citesc de placere, altii- mai mult sau mai putin constransi. Prin confectionarea unor semne de carte vesele, colorate, lectura poate deveni mai atractiva pentru copil!

Continuare.

 

 

 

 


Gimnazial: Buchetul de carti

Iti doresti ca lecturile copilului sa fie mai numeroase si nu stii cum sa il motivezi? Iata o modalitate inedita prin care il poti incuraja pe copil sa citeasca mai multe carti.

Continuare.

 

 

 

 

 

 

Liceal: Ilustreaza cartea preferata 

Fiecare copil are o carte preferata, pe care a citit-o de nenumarate ori si care i-a marcat copilaria sau adolescenta. Iata o modalitate creativa de a pune in valoare cartea preferata a adolescentului tau.

Continuare.

Comentează:
3 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Anca Munteanu
    Anca Munteanu    18.08.2011 - 20:22
    A citi este o activitate si o placere care se transmite familial. Un copil care s-a nascut si a crescut intr-o casa cu carti, care si-a vazut toata copilaria parintii citind cu drag, caruia i s-au transmit beneficiile cititului, va citi si el cu siguranta. Daca insa copilul nu-si vede parintii citind ci doar ii aude cat de multe carti citeau la varsta lui....cum poate reusi sa citeasca?
  • maria ilincescu
    maria ilincescu    02.08.2011 - 16:01
    Putem capta interesul pentru lectura daca demonstram copiilor ca aceasta este: o sursa de informare si o sursa de placere.Daca recomandam cartea potrivita copilul va citi cu placere{ daca se regaseste intr-o forma sau alta in ea, daca-i starneste curiozitatea ori ii satisface aspiratiile}.Din varietatea extrem de larga de texte literare propusa, fiecare elev isi va gasi propria "unda verde".Se pot organiza intalniri cu personalitati indragite de copii, concursuri , dimineti de basm,medalioane literare... invatatorul are multe metode si procedee de a-l capta pe copil in directia cititului.
  • onut
    onut    09.08.2010 - 19:19
    Copilul meu este la randul lui parinte,a trecut de aceasta perioada a cititului,eu sunt bunica,dar sunt si dascal.Urmaresc cu placere
    impresiile ,comentariile ce se fac cu privire la educatia copiilor.
    Da,copilul trbuie sa citeasca,prin citit isi dezvolta gandirea,ima-ginatia,vocabularul,dar acest lucru sa-l faca din placere nu fortat
    de parinti.Trebuie gasite niste metode atractive prin care sa fie el
    cel interesat de citit.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe