characters characters

Clasa a IV-a: Cum invata copilul matematica? Fractii cu peripetii - Misiunea "Ploaia”

Propus de: SuntParinte.ro   |   07 octombrie 2013    |   53040 vizualizări

Varsta: 10 ani.

Fractii cu peripetii Misiunea Ploaia
„Nu va faceti griji in privinta problemelor pe care le aveti la matematica, va asigur ca ale mele sunt mult mai mari”. (Albert Einstein)

Pentru multi dintre copii, ora de matematica este cea mai putin placuta. Totusi, ei folosesc deja, fara sa isi dea seama, multe concepte matematice in viata de zi cu zi sau in jocurile lor: atunci cand impart o prajitura cu unul sau mai multi prieteni sau cand decid cine a adunat mai multe puncte la un joc.


De aceea, ramane intrebarea: De ce nu le este la fel de usor sa invete notiunile de matematica predate la scoala ca si atunci cand folosesc matematica in joc? Poate pentru ca metoda de predare nu este neaparat potrivita pentru varsta lor. Copiilor (si nu numai) le este mai usor sa invete atunci cand nu se simt constransi sa faca acest lucru si cand invatarea este distractiva.

La acelasi lucru s-au gandit si specialistii Intuitext cand au creat produsul „Fractii cu peripetii”.

Vezi mai multe detalii despre acest produs.
 


Copilul nu va fi singur in peripetiile prin care trece: personajele animate Dodo, Lola, Buzz si Inga il vor insoti pentru a-l sprijini sa isi insuseasca notiunile de fractii, dar si sa invete despre prietenie si lucrul in echipa.
 
Iata ce spune cineva care deja a incercat acest produs: "Am folosit softurile "Fractii cu peripetii" si "Geografia interactiva" inca de cand au aparut! Am avut calculator in clasa si copii au adorat lectiile! Ati avut prezentare si la cursurile mele de la master si m-am simtit mandra ca eu le folosisem deja! Foarte bine concepute si-mi doresc sa le cumpar si pe celelate, mai ales pentru fetita mea de clasa a III-a! Felicitari si astept cu nerabdare lectii de istorie si de stiinte, pentru ca de la alte firme nu sunt ca cele ale voastre! Succes! "

Cum altfel il poti ajuta sa invete despre fractii?


1. La varsta aceasta, copilul invata prin joaca. Apropie-ti copilul de matematica cu platforma ScoalaIntuitext.ro, locul unde invatarea si interactivul merg mana in mana. S-ar putea sa fii uimit cat de fan va deveni copilul tau! Minutele dedicate invatarii se vor desfasura altfel, fara a deveni un "trebuie". Va indragi foarte mult platforma pentru ca va observa ca intelege notiunile dificile mult mai bine, va recapitula prin joc materia predata la scoala, isi va dezvolta atentia, gandirea logica si rabdarea. Iar, daca juniorul este bucuros, tu, ca parinte vei fi multumit. Poate chiar mai fericit, pentru ca invatarea s-a transformat intr-o experienta placuta cu rezultate bune la scoala.


2. Nu incerca sa il ajuti sa invete regulile de realizare a operatiilor cu fractii pe de rost. Ajuta-l sa le inteleaga mai intai, folosind desene si scheme. Cere-i sa deseneze el insusi diverse figuri pe care le poate imparti apoi in mai multe parti egale.

De exemplu, vrei sa ii explici notiunea de fractii egale. Cere-i sa deseneze doua cercuri pe care sa le imparta in patru parti egale. Fiecare patrime din al doilea cerc va fi impartita in doua parti egale. Explica-i apoi de ce 1/4 este egal cu 2/8: asa cum se vede si in imaginile desenate de copil, amandoua ocupa acelasi spatiu in cerc. Urmand acelasi principiu, poti sa ii explici faptul ca fractiile egale se obtin prin inmultirea numaratorului si numitorului cu acelasi numar. (in exemplul nostru, cu 2).

3. Foloseste ocaziile din viata de zi cu zi pentru a-l ajuta pe copil sa exerseze operatiile cu fractii. Atunci cand gatesti sau cand trebuie sa tai un tort, profita de ocazie si cere ajutorul copilului pentru a „calcula” ingredientele sau portiile.

4. Foloseste, de exemplu, fasii de hartie pe care le imparti in mai multe parti egale pentru a-i explica mai bine notiunea de fractie. Poti utiliza creioanele colorate pentru a evidentia cateva din partile care formeaza intregul si pentru a scoate in valoare notiunea de numarator. De asemenea, le poti decupa in diferite marimi, notand pe fiecare bucata de hartie  a cata parte din intreg este.

5. Propune-i diverse activitati practice in care puteti folosi notiunea de fractii.
Gasesti o asemenea activitate aici.


Fractiile sunt un capitol al matematicii foarte divers: le poti aduna, scadea, compara, inmulti, aduna, extrage dintr-un intreg si acesta este abia inceputul! De aceea, este important ca cel mic sa inceapa cu dreptul.
 
Copilul tau a folosit "Fractii cu peripetii"? Spune-ne daca i-a placut sau daca i-a fost de ajutor acest produs.


 

Comentează:
5 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Victor    24.01.2014 - 21:06
    Bună,
    Am făcut un site, http://www.fractii.ro - unde puteţi:
    - simplifica automat fracţii, cu explicaţii
    http://www.fractii.ro/fractions-reducing-to-lower-terms.php
    - aduna, scădea automat fracţii ordinare, multiple, rezultatele sunt explicate, pas cu pas
    http://www.fractii.ro/adding-unlike-denominators-fractions.php
    Sper să vă folosească.
    Explicaţiile ce însoţesc fiecare rezultat al operaţiilor efectuate pot fi foarte utile cuiva care vrea să înveţe.
  • Utilizator Anonim
    Diana    04.03.2012 - 13:20
    Eu vr altcevaaaaaaa La ce folosim factia in viata
  • Utilizator Anonim
    claudia bratu    27.02.2012 - 17:40
    multumesc ptr. ajutor . Chiar a inteles notiunea de fractii egale
  • Utilizator Anonim
    Amenophis al III-lea    17.03.2011 - 20:56
    Scuze! UNITATEA FRACTIONARA, nu fractia unitara, o foloseau vechii egipteni.
  • Utilizator Anonim
    Amenophis al III-lea    17.03.2011 - 20:51
    Stiu doar ca fractiile , la scoala romaneasca a anului 2011, nu se mai predau ca pe vremea faraonilor cand scribii foloseau FRACTIA UNITARA.Ha!.Ha!.Ha!

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    12 noiembrie 2014   

    In clasa a treia, la limba romana, copiii incep sa invete despre partile de vorbire si de propozitie. Una dintre metodele prin care li se explica aceste lucruri elevilor o reprezinta schema liniara a unei propozitii.

  • VIDEO Clasa a IV-a: rezolvarea problemelor figurative
    VIDEO Clasa a IV-a: rezolvarea problemelor figurative 101
    26 noiembrie 2013   

    Suma a doua numere este 32. Unul dintre ele se cuprinde in celalalt de patru ori si mai ramane rest 2. Afla numerele.” Pare destul de simplu de rezolvat, nu-i asa?

  • VIDEO: Clasele primare - aflarea termenului necunoscut
    VIDEO: Clasele primare - aflarea termenului necunoscut 8
    22 noiembrie 2013   

    Iti mai amintesti problemele de matematica in care trebuia sa afli termenul necunoscut? Tu cum il ajuti pe copilul tau sa le rezolve? In clasa intai si in clasa a doua, copiii intalnesc exercitii care solicita aflarea termenului necunoscut dintr-o adunare sau scadere. In clasele urmatoare, copiii vor avea de rezolvat probleme de aflare a termenului necunoscut intr-o inmultire sau impartire.

Mai multe