characters characters

Clasa a IV-a: Cum invata copilul geografie?

Propus de: SuntParinte.ro   |   04 octombrie 2013    |   53485 vizualizări

Varsta: 10 ani.

Geografie Romania si Europa
Care este cel mai inalt varf muntos din Romania?  Cum s-au format Carpatii? Prin ce alte tari din Europa trece Dunarea? Aceste sunt doar cateva dintre intrebarile la care orele de geografie ofera raspunsuri. Daca cel mic are probleme la aceasta materie sau dimpotriva, este pasionat de ea, citeste mai departe desprecum il poti ajuta.


Copilul poate uita rapid ce a invatat la ora de geografie sau nu intelege complet notiunile prezentate pentru ca deseori, suportul imagistic oferit de harti, atlase sau desene, nu este suficient pentru a forma si legaturi logice intre informatii.

De aceea, INTUITEXT  a creat un program care il invata pe copil sa inteleaga geografia dincolo de  cliseele care se pot asocia acestei materii: Geografie clasa a IV-a - Romania si Europa. Acesta il invata pe copil geografia asa cum ar trebui sa fie de fapt invatata: ca o aventura de descoperire si explorare. Folosind jocul ca metoda de invatare, produsul propune copilului sa ii insoteasca pe extraterestri in misiunea lor secreta. Impreuna, vor trece prin numeroase peripetii care sa-i faciliteze invatarea, exersarea si testarea cunostintelor noi de geografie.

Vezi mai multe detalii despre acest produs.
 

De ce recomandam acest produs
?

Deoarece copilul are la dispozitie:

  • zeci de harti interactive, care se pot suprapune, oferindu-le userilor posibilitatea sa invete logic, sa analizeze si sa compare doua unitati de relief dupa caracteristicile lor geografice;
  • notiuni teoretice de la fiecare unitate de continut, accesibile copiilor din clasele primare;
  • teste interactive pentru verificarea cunostintelor, a competentelor de orientare si de lucru cu harta;
  • curiozitati, fotografii si legende despre judetele si principalele unitati de relief din Romania si despre tarile din Europa;
  • jocuri didactice cu continut geografic;
  • glosar de termeni si expresii geografice;
  • evaluare finala a cunostintelor
  • animatii cu rol de captare a atentiei.

De ce este importanta aceasta materie?

  • Geografia este stiinta care ii arata copilului cat de diversa, de intinsa si de interesanta este lumea in care traim.
  • De asemenea, invatand geografie, copilul afla si despre cum anume poate  proteja natura si care sunt riscurile reale la care ne expunem daca nu luam masuri de aparare a mediului inconjurator.
  • Copilul foloseste principiile geografiei fara sa isi dea seama, atunci cand, in joaca lor, creeaza orase, construieste case sau castele de nisip pe care le pozitioneaza intr-un anumit mod.


Cum altfel il poti ajuta pe copil sa invete geografia?

1.
Exista un spatiu online in care copilul tau poate regasi pe langa Limba si Literatura Romana si Matematica, Arta (muzica si curente artistice in pictura), Stiinte si Geografie. Animatii de predare, jocuri educationale, teste de evaluare, experimente, jocuri de "programare" toate acestea fac din ScoalaIntuitext.ro un prieten bun al copilului tau si o "persoana" de incredere pentru tine ca parinte. Compania lui ii aduce copilului tau, pe langa increderea in sine ca poate stapani notiuni dificile si placerea de a invata... jucandu-se.

 

2. Cere-i sa realizeze o harta a propriului oras

3. Organizeaza impreuna cu el o „vanatoare de comori” si creeaza impreuna cu el o harta care sa va fie de folos in gasirea comorii.

4. Vorbeste cu el despre felul in care modul vostru de viata este afectat de unitatea de relief in care este situata localitatea in care traiti.

5. Inainte de a pleca in vacanta, arata-i copilului harta respectivului loc si explica-i traseul pe care il veti urma pentru a ajunge acolo.

6. Incurajeaza-l sa realizeze o harta imaginara sau bazata pe cartile citite de el. De exemplu, daca a citit un basm in care eroul principal traverseaza diverse taramuri magice, propune-i sa deseneze traseul acestuia, lasandu-i libertatea de a alege simbolurile si culorile pe care le doreste.

7. Inca un pont? Tot invatare prin joc, dar de data aceasta printr-un caiet de Geografie (clasa a IV-a), care poate fi utilizat si acasa, si la clasa. Propune-l si doamnei invatatoare, s-ar putea sa-l indrageasca instant, datorita continutului consistent, graficii placute, exercitiilor captivante. 

Exista o zicala care suna cam asa: „Razboiul este modalitatea lui Dumnezeu de a-i invata pe americani geografie.” (Ambrose Bierce). Trecand peste ironia amara a citatului, poate este bine sa ne intrebam, fiecare dintre noi, cum putem actiona astfel incat copilul sa aiba la dispozitie modalitati cat mai eficiente de invatare a geografiei.

 

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

  • VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    VIDEO: Schema liniara a unei propozitii. Cum se realizeaza
    12 noiembrie 2014   

    In clasa a treia, la limba romana, copiii incep sa invete despre partile de vorbire si de propozitie. Una dintre metodele prin care li se explica aceste lucruri elevilor o reprezinta schema liniara a unei propozitii.

  • VIDEO Clasa a IV-a: rezolvarea problemelor figurative
    VIDEO Clasa a IV-a: rezolvarea problemelor figurative 101
    26 noiembrie 2013   

    Suma a doua numere este 32. Unul dintre ele se cuprinde in celalalt de patru ori si mai ramane rest 2. Afla numerele.” Pare destul de simplu de rezolvat, nu-i asa?

  • VIDEO: Clasele primare - aflarea termenului necunoscut
    VIDEO: Clasele primare - aflarea termenului necunoscut 8
    22 noiembrie 2013   

    Iti mai amintesti problemele de matematica in care trebuia sa afli termenul necunoscut? Tu cum il ajuti pe copilul tau sa le rezolve? In clasa intai si in clasa a doua, copiii intalnesc exercitii care solicita aflarea termenului necunoscut dintr-o adunare sau scadere. In clasele urmatoare, copiii vor avea de rezolvat probleme de aflare a termenului necunoscut intr-o inmultire sau impartire.

Mai multe