characters characters

“Cea mai buna ungatoare din lume”

Propus de: Ana Onofrei   |   16 iunie 2014    |   2169 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/marleahjoy/13897897605/in/pool-canondslr


Ma simt o rasfatata atunci cand fetele mele se intrec in a ma complimenta, cu cuvinte desantate si chiar inventate pe loc. Incepand de la ‘esti cea mai buna mama din lume”, “esti cea mai buna doctorita din lume” si aceasta “esti cea mai buna ungatoare din lume” care m-a facut sa rad copios impreuna cu inventatoarea Elena, fetita mea cea mai mare de 5 ani si 7 luni.

Elena: Esti cea mai buna ungatoare din lume!

Eu (surprinsa de cuvantul nou): De ce crezi asta?

Elena: Pentru ca ai uns-o pe Zinuca (asa o alintam pe Zinaida de 3ani si 5 luni) la bubitele facute de paianjen.

Zinuca fusese intepata de o ganganie sau un paiangen, ceva otravitor oricum, pentru ca a facut o reactie alergica destul de urata pe intreg trupusorul ei. Saracuta se tot scarpina si parca nimic nu-i atenua din mancarime. I-am dat cu apa rece, am tamponat apoi cu solutie jumatate apa/jumatate otet de mere, facut in casa, ca sa-i estompeze fierbinteala. Mi-am adus aminte ca am Fenistil in casa, un unguent, transparent, apos, special pentru astfel de intepaturi, dar zadarnic.

Sotul meu tocmai intrase pe usa, facuse piata si venise cu un manunchi baban de patrunjel. Repejor l-am spalat, l-am tocat marunt si l-am pus intr-un tifon iar cu sucul proaspat am tamponat ranile. A fost mana cereasca! In acest fel am capatat statul de “cea mai buna ungatoare mama din lume”.

Ana Onofrei are 33 de ani este o mamica de 3 fetite minunate, Elena, Zinaida si Teodora. A facut ASE-ul, intre timp este studenta la a 2-a facultate la Psihologie si asta datorita fetitelor ei, pentru ca a vrut sa le inteleaga mai bine (copiii vin pe lume fara manual de instructiuni). Crede ca rolul de mama se invata si ca nu exista mame perfecte, poate doar fericite.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe