characters characters

Ce ar vrea adolescentele sa stie mamele lor

Propus de: SuntParinte.ro   |   08 iulie 2021    |   492 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

ce ar vrea adolescentele sa stie mamele lor
Adolescenta poate aduce schimbari dificile in relatia dintre parinti si copii. Comunicarea dintre mama si fiica poate fi afectata in special de conflicte, neintelegeri, refuzul de a comunica sau reactii agresive din partea adolescentelor. Daca esti mama de adolescenta, pentru a-ti pastra echilibrul si calmul, este bine sa tii minte ca fiica ta are in continuare intentii bune si iubire fata de tine. Iata cateva lucruri pe care majoritatea adolescentelor ar vrea ca mamele lor sa le inteleaga.

Citeste si:

Sapte etape pe care le va parcurge fiica ta in adolescenta

Greseli de comunicare care pot sa apara in relatia mama-fiica


Chiar daca nu spun cu voce tare, imi plac micile surprize si imi place cand ma astepti cu mancarea gatita cand vin de la scoala.

Nu imi place cand ma critici pentru lucruri care nu sunt atat de importante. Pastreaza critica pentru atunci cand chiar e important.

Nu te enerva pe mine. Imi dau silinta si sunt obosita, chiar si atunci cand pare ca nu depun destul efort.

Scoala poate fi epuizanta si am nevoie sa intelegi acest lucru.

Nu spune altor mame despre problemele noastre sau despre problemele mele – am nevoie sa pot avea incredere in tine.

Stiu ca uneori ma enervez si reactionez exagerat si imi pare rau. Inca invat sa imi controlez emotiile si comportamentul.

Uneori nu vreau sa vorbesc despre un anumit subiect, doar pentru ca nu am dispozitia necesara. Nu inseamna ca incerc sa iti ascund ceva in mod special.

M-as bucura sa vorbesc cu tine despre orice, dar uneori mi-e teama ca ma vei critica, certa, judeca sau nu vei intelege.

Ma bucur sa vad ca ma sprijini si esti interesata de preocuparile mele.

Ma doare cand imi critici alegerile vestimentare sau legate de infatisarea fizica. Am nevoie de sprijin si sfaturi, nu de critica.

Daca razi sau respingi preferintele si gusturile mele, ma simt respinsa si neinteleasa. In timp, voi evita sa mai vorbesc cu tine despre muzica, filmele sau cartile mele preferate.

As vrea sa simt ca ai incredere in mine. Sfaturile, grijile si indrumarea excesiva imi arata ca ai o parere mai putin buna despre bine si capacitatea mea de a lua decizii.

*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe