characters characters

Cand se joaca, copiii sunt cei mai relaxati. Cand sunt relaxati, invata cel mai bine

30 ianuarie 2019    |   1468 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

interviu Oana Moraru
Intr-un interviu acordat special pentru ScoalaIntuitext.ro, Oana Moraru (expert in educatie) a subliniat faptul ca „cel mai plictisitor lucru este ca noi inca practicam lectii organizate frontal aproape 100% din timp. in lume, multi profesori lucreaza individual sau in echipa.

Sarcinile sunt diferentiate, in functie de planul de dezvoltare al fiecarui individ.

La noi se merge cu toata lumea in acelasi ritm, iar profesorii, fie coboara standardele pentru toata lumea, fie practica un elitism artificial, in sensul ca 2-3 elevi din clasa sunt cotati ca foarte buni, iar restul sunt vazuti ca «mana a doua».

Copiii romani primesc teste-fulger, ca pedeapsa, sunt «prinsi» cand nu invata, sunt inca ascultati, la discretia profesorului, iar predarea e, de multe ori, sinonima cu dictarea lectiei in caiete.“

De aceea nu e de mirare ca elevii se plictisesc la scoala si rezoneaza din ce in ce mai putin cu profilul sistemului (in)actual de invatamant romanesc.

motivatie scolara

Prin joc, copiii inteleg materia scolara mai usor

Va amintiti celebra replica „ne jucam, ne jucam, dar acum trebuie sa mai si invatam“? Am auzit-o noi insine, adesea, si uneori ne surprindem spunand-o la randul nostru, ceea ce este de inteles in buna masura, dat fiind ca este in educatia noastra sa credem ca invatarea e un act serios, iar jocul - o distractie si atat.

Totusi, trebuie sa avem in vedere faptul ca intotdeauna creierul scolarului mic va absorbi informatiile mai usor in contexte cu feedback rapid, cu reguli si elemente de predictibilitate, exact ca in jocuri, ca in mediile non-formale.

Din fericire, astazi exista produse moderne de invatare, cum ar fi site-urile educationale de exemplu, manualele digitale sau CD-urile educationale, create in acord cu nevoile noilor generatii de copii si avand la baza conceptul de invatare cu placere.

Citeste articolul integral.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

 • Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  Scuze care ii impiedica pe copii sa invete
  18 august 2021   

  Vacanta de vara se apropie de final incet, iar preocuparile legate de scoala incep sa isi faca aparitia treptat. Cum ii putem ajuta pe copii sa fie motivati sa invete? Incepand cu scuzele sau convingerile irationale care ii impiedica sa depuna efort cand vine vorba de invatare.

 • Patru emotii asociate cu invatarea
  Patru emotii normale traite de copil cand invata lucruri noi
  15 iulie 2021   

  Multi copii intampina probleme in invatare nu pentru ca nu au abilitatile cognitive necesare pentru a intelege, ci pentru ca nu isi pot gestiona eficient emotiile care apar in timpul invatarii.

 • Recomandari pentru lipsa de motivatie a copiilor
  Recomandari pentru lipsa de motivatie a copiilor
  19 mai 2021   

  Fie ca este vorba de scoala sau invatare, fie ca este vorba de pasiuni sau preocupari extrascolare, motivatia este esentiala pentru copii, adolescenti si adulti deopotriva.

Mai multe