characters characters

Cand se joaca, copiii sunt cei mai relaxati. Cand sunt relaxati, invata cel mai bine

30 ianuarie 2019    |   1965 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

interviu Oana Moraru
Intr-un interviu acordat special pentru ScoalaIntuitext.ro, Oana Moraru (expert in educatie) a subliniat faptul ca „cel mai plictisitor lucru este ca noi inca practicam lectii organizate frontal aproape 100% din timp. in lume, multi profesori lucreaza individual sau in echipa.

Sarcinile sunt diferentiate, in functie de planul de dezvoltare al fiecarui individ.

La noi se merge cu toata lumea in acelasi ritm, iar profesorii, fie coboara standardele pentru toata lumea, fie practica un elitism artificial, in sensul ca 2-3 elevi din clasa sunt cotati ca foarte buni, iar restul sunt vazuti ca «mana a doua».

Copiii romani primesc teste-fulger, ca pedeapsa, sunt «prinsi» cand nu invata, sunt inca ascultati, la discretia profesorului, iar predarea e, de multe ori, sinonima cu dictarea lectiei in caiete.“

De aceea nu e de mirare ca elevii se plictisesc la scoala si rezoneaza din ce in ce mai putin cu profilul sistemului (in)actual de invatamant romanesc.

motivatie scolara

Prin joc, copiii inteleg materia scolara mai usor

Va amintiti celebra replica „ne jucam, ne jucam, dar acum trebuie sa mai si invatam“? Am auzit-o noi insine, adesea, si uneori ne surprindem spunand-o la randul nostru, ceea ce este de inteles in buna masura, dat fiind ca este in educatia noastra sa credem ca invatarea e un act serios, iar jocul - o distractie si atat.

Totusi, trebuie sa avem in vedere faptul ca intotdeauna creierul scolarului mic va absorbi informatiile mai usor in contexte cu feedback rapid, cu reguli si elemente de predictibilitate, exact ca in jocuri, ca in mediile non-formale.

Din fericire, astazi exista produse moderne de invatare, cum ar fi site-urile educationale de exemplu, manualele digitale sau CD-urile educationale, create in acord cu nevoile noilor generatii de copii si avand la baza conceptul de invatare cu placere.

Citeste articolul integral.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe