characters characters

Asteptarile fata de copil

13 martie 2018    |   1237 vizualizări

Varsta: 2 - 6 ani, 18 ani +.

asteptarile fata de copil
De multe ori, viata cu un copil este alftel decat ti-ai imaginat inainte sa devii mama. Este altfel si fata de ceea ce-ti imaginezi cu o seara inainte. Poate chiar de aici pleaca problema, de la faptul ca visam cu ochii deschisi, ca avem anumite asteptari si astfel ne setam mental intr-un anumite fel, care este in conflict cu realitatea. Am mai spus-o si ma (mi-o) repet, ar trebui sa lasam lucrurile sa mearga de la sine, sa mai renuntam la ideea de control. Cred ca e complicat sa facem asta, atunci cand ne-am deprins atat de tare cu obiceiul asta.. Cum era oare? Old habits die hard!

Mi se intampla destul de des sa ma gandesc ca Darius “ar trebui” (frumoasa exprimare, stiu – am mai scris despre relatia mea cu acest “trebuie” aici) sa se comporte intr-un anumit fel, sa coopereze mai mult cu mine/noi. Si bineinteles ca el, cu obstinatie, face exact pe dos! Cand striga tare pe hol, langa camera lui Andrei,  inainte sau in timp ce il adorm pe fratior, cand refuza sa se imbrace, sa se schimbe, sa-si spele mainile, sa doarma, etc, pe scurt cand face contrar asteptarilor mele, simt ca gresesc undeva, simt ca ceva imi scapa printre degete, ca sunt defecta, daca pot spune asa, ca nu reusesc sa trec de anumite bariere mentale care ma impiedica sa vad “the big picture”, sa iau lucrurile in joaca, sa ma amuz. Of, cate lucruri ies la iveala odata cu un copil si pe masura ce el creste!

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu