characters characters

Realizeaza o bratara a prieteniei

Propus de: SuntParinte.ro   |   30 aprilie 2010    |   4253 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Iti aduci aminte de momentele din liceu, alaturi de cele mai bune prietene ale tale? Iesiri la film, in oras, plimbari prin parc, cateva fete nedespartite, mereu vazute impreuna. Asa sunt prietenele cele mai bune, mai nou utilizandu-se sintagma “best friends”. Pentru ca ai fost lasat putin cam la o parte ca si parinte, iti propunem o activitate prin care te poti apropia de “grupulul vesel” de prietene ale fiicei tale adolescente.. Asadar, iti propunem sa le inveti sa realizeze “bratara prieteniei”.

 


De ce ai nevoie?

  • Lana de culori diferite
  • Funda subtire de nuante cat mai variate
  • Foarfeca


Cum se realizeaza?
1. Propune-i fetei tale sa vina intr-o zi acasa cu prietenele ei.


2. Asezati-va la o masa si spune-le ca te-ai gandit sa le inveti cum se face o bratara a prieteniei.


3. Ce inseamna o astfel de bratara? Un accesoriu realizat de fiecare fata ce apartine grupului si pe care o vor purta toate ca si un semn al prieteniei care le leaga.


4. Asadar, pregateste firele de lana si funda subtire.


5. Fiecare fata isi va taia cu foarfeca lana si funda de care are nevoie plus culorile pe care le prefer masurand incheietura mainii proprii.


6. Se vor forma trei siruri de lana. Poti realiza cele trei siruri din 3 fire de lana ori din mai multe. Cu cat sunt mai numeroase firele si funda cu atat va fi mai groasa bratara.


7. Aduna-le la unul din capete pe toate si fa un nod.


8. Apoi desparte-le pe cele trei coloane ca si la punctul 6.

9. Vei obtine un sir in dreapta, unul in stanga si cel de-al treilea in stanga.


10. Trece sirul din dreapta peste cel mijlociu, iar apoi cel stang peste cel mijlociu (firul drept a devenit acum mijlociu). Continua cu aceasta secventa pana cand vei obtine o impletitura.


11. La final, leaga si capatul firelor intr-un nod.


12. Formeaza bratara pe incheietura mainii si leag-o.


13. Depinde de fiecare. Unii prefer ca o adevarata bratara a prieteniei sa fie extrem de bine stransa de incheietura, cu un nod puternic pentru a nu o mai da jos, deloc. Altii in schimb prefera un nod simplu pentru a o putea proteja atunci cand fac baie ori vreo alta activitate. Totul depinde de ce aleg prietenele si fata ta.


Odata finalizate, aceste bratari pot fi purtate tot timpul sau numai cu ocazii special. Insa prietenele adevarate le poarta tot timpul, chiar si atunci cand nu sunt impreuna, tocmai pentru a-si aduce aminte de restul membrelor grupului.


Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    handmade.bracelets    22.09.2010 - 14:43
    http://www.hand-made-bracelets.cabanova.com/
  • elidamodi
    elidamodi    30.04.2010 - 13:01
    Interesant articolul,mai ales ca este la mare cautare acest accesoriu si un motiv in plus al mamei sa se apropie de fiica ei.Ar fi f usor de inteles pt toata lumea daca ati atasa si niste imagini la fiecare pas de lucru.