characters characters

Ajuta-l sa exerseze limba engleza

Propus de: Echipa SuntParinte.ro   |   22 ianuarie 2010    |   3526 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Copilul tau a inceput sa invete la scoala sau la gradinita limba engleza? Iti propunem o activitate prin care poti sa il ajuti sa isi consolideze si sa isi verifice cunostintele de exprimare a abilitatii fizice in limba engleza ("can/ can't") jucandu-va in familie.

 

 

 

 

 

 

Aveti nevoie de:

- cel putin 3 membri ai familiei (inclusiv copilul)
- printuri cu mastile a cel putin 3 animale care se deplaseaza in moduri diferite (de ex. o pasare, un peste, un leu, care sa indice zborul, inotul, respectiv, alergatul)
- foi cartonate
- lipici
- foarfece
- creioane colorate/acuarele
- elastice

Cum se procedeaza:

Propuneti copilului un joc in care veti juca rolul animalelor preferate de la o gradina zoologica din Marea Britanie, apoi adunati cei 3 membri ai familiei si va apucati de treaba, dupa cum urmeaza:

1. lipiti foile cartonate pe verso-ul  mastilor printate (gasiti masti animaliere printabile aici)


2. colorati fata animalului (pene, ochi, nas etc.)


3. decupati cu foarfecele fetele animalelor (nu uitati de gaurile pentru nas si ochi si pentru elastic)


4. folositi elastic pentru fixarea mastilor obtinute


5. dupa ce va puneti  fiecare cate o masca, intrati in rol si spuneti  ce animal sunteti si ce puteti face sau cum va deplasati  (incepe un parinte, pentru a arata regulile jocului):

  • „I’m a bird. I can fly” – daca sunteti pasare
  • „I’m a fish. I can swim” – daca sunteti peste
  • „I’m a lion. I can run” – daca sunteti leu


6. pentru a implica copilul in joc, dupa ce v-ati prezentat, continuati intrebându-l: „And you...?” sau „What about you?”, urmând ca el sa raspunda dupa modelul dat


7. puteti merge mai departe si exprima ceea ce nu poate face animalul pe care il interpretati  (la fel, incepe parintele, apoi este intrebat copilul):

  • „I’m a bird. I can’t swim” – daca sunteti pasare
  • „I’m a fish. I can’t run” – daca sunteti peste



8. in continuare, puteti sa va referiti la un animal interpretat de altcineva si la ceea ce poate sau nu sa faca acesta (exprimare la persoana a III-a cu „it”, pentru animale si obiecte):

  •  „It  is a bird. It can fly”
  • “ It’s a lion. It can’t swim.”

 

 

9. mergeti mai departe prin interogarea copilului legat de abilitatile altui animal jucat (dialogul poate fi purtat si la persoana a II-a):

  • „Can it swim?” (aratând spre peste pentru raspunsul afirmativ„Yes, it can” sau la pasare, pentru raspunsul  negativ „No, it can’t”)
  •  “Can you run?” – “Yes, I can”/”No, I can’t” (depinde de animalul interogat)


10. faceti schimb de masti  pentru a rejuca jocul.

 

Tu cum il ajuti pe copilul tau sa invete limbi straine? Ai incercat pana acum un asemenea joc?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Ana Nicola
    Ana Nicola    25.10.2011 - 13:51
    Invatarea unei limbi straine este mult mai frumoasa si mai usoara la varste fragede. Jocul propus de dumneavoastra poate fi utilizat doar de parinti care cunosc limba engleza. Este insa foarte important ca parintii sa se implice in educatia copilului si sa nu lase totul in seama gradinitei sau scolii. Chiar daca nu cunosc limba engleza parintii isi pot ajuta copiii: sunt tot felul de CD-uri si DVD-uri pe piata, carti si reviste, jocuri online pentru toate nivelurile. Trebuie doar sa comunice foarte bine cu copilul si cu educatorul/profesorul de la clasa, si care ii poate oferi sfaturile cele mai bune. Cand vrei cu adevarat, poti. E usor sa spui "nu stiu" si sa nu te implici, dar cel care va avea de suferit va fi copilul tau. Nimeni nu isi doreste asta, nu?