characters characters

Arta fricii

De ce sa te imprietenesti cu fricile tale

Propus de: Parenting cu Blandete   |   22 noiembrie 2018    |   977 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

arta fricii
Ca ma pasioneaza felul in care functionam, felul in care reactionam si tot incerc sa inteleg chestii despre psihologia fiintei umane, cred ca nu mai e un secret pentru nimeni. As zice ca de-o vreme incoace a devenit aproape o obsesie sa inteleg, sa aflu mai multe, sa descopar marea cu sarea. Este modul meu de a pricepe ce-i cu mine si de a face un pas inainte (daca nu cumva o fi inapoi) pe scara propriei mele evolutii. si cum timpul nu mi-e chiar aliat, caut alte cai sa ma documentez, daca citind nu ma pot delecta cat as vrea. Asa ca ascult podcast-uri si Ted Talks si tot ce-mi mai cade in playlistul de pe youtube :).

Asa a fost episodul despre frica de acum 2 saptamani al podacstului Authentic parenting, caci de acesta este vorba. De 2 saptamani mi-am tot zis ca e musai sa va impartasesc ideile noi pe care le-am auzit. Chiar e o abordare inedita asupra fricii, una pe care n-am mai intalnit-o, desi am ceva habar de orientarile si recomandarile in materia asta. Invitata Annei Seewald din acest episod este Kristen Ulmer, o femeie care timp de 12 ani a avut titlul de cea mai buna schioare din lume, doar ca la categoria schi extrem. Deci are ceva habar numai de aici despre infruntarea sau imblanzirea fricii, depinde cum vreti sa-i spuneti. Dar mai mult decat schioare, aceasta femeie a studiat timp de 15 ani despre arta Zen si a scris o carte numita “Arta fricii”.

Probabil ca nu prea simtea frica de facea astfel de salturi, nu? Daca i-ar fi fost frica, ar fi stat in banca ei, nu? Pai nu prea. Relatia ei cu frica era doar de alta natura. Ea gasise o cale de a se bucura de sentimentul de teama, care nu mai pare frica aceea care paralizeaza; acei “adrenaline junkies” sunt cei care au ajuns dependenti de aceasta emotie, dar asta nu inseamna ca ei nu simt frica.

Potrivit lui K. Ulmer, relatia ta cu frica e cea mai importanta relatie din viata ta pentru ca e relatia pe care o ai cu esenta ta, “self core-ul” tau asa cum il numeste aceasta. Deci fa-o cat mai buna!

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Bandete


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe