characters characters

Are un an? Cum sa-i organizezi petrecerea!

Ghid Practic. Idei si trucuri pentru o petrecere strasnica

03 aprilie 2019    |   1051 vizualizări

Varsta: 0 - 3 ani.





Mai ieri, ieseati pe poarta maternitatii cu cel mai tanar membru al familiei, iar in curand ii vei canta ”La multi ani” celui care a dat lunile pe ani. Poftim? Cum asa? Cand a trecut un an?


Cand au fugit 12 luni de experiente noi, de bucurii, dar si de griji parintesti? Cand au trecut 12 luni de tot felul de salturi? Mai tii minte cand ti-a strans degetelul prima data, cand a spus mama, cand s-a rostogolit sau cand a facut primul pas? Ei bine, toate acestea poti sa le faci parte din “spectacolul primei aniversari”.

Fie ca este o petrecere restransa, acasa sau in gradina, sau in alta locatie, aceasta petrecere este importanta… si se va transforma intr-o minunata amintire.

GHID PRACTIC pentru o organizare de nota 10

Timpul este atat de restrans cand te ocupi 24 de ore de cresterea unui pui de om, incat sa mai adaugi pe lista si o organizare de eveniment poate fi o provocare.

Incearca sa te pui in “bocancii” unui jurnalist. Ce, unde, cand, cine sunt intrebarile de baza la care jurnalistul isi cauta si isi livreaza informatia. Cand vrei sa aiba loc, ce vrei sa transmiti, pe cine inviti, ce se intampla.

Cand?


Primul pas este chiar cel mai important pentru ca data marelui eveniment trebuie sa se alinieze perfect precum planetele cu: locatia (restaurantul/cafeneaua/locul de joaca - sa fie disponibil), dar si cu posibilitatea ca prietenii sa poata fi prezenti la eveniment.

Realizeaza o invitatie speciala: exista site-uri cu modele de invitatii. Aici si aici poti gasi ceva ce iti place.


Inainte de a organiza petrecerea mi-am pus trei mari intrebari: ce vreau sa transmit in acest eveniment (bucurie, 12 luni de experiente noi, povestile gemenilor), ce dimensiune va avea (aceasta implica si partea de buget) si ce tema. Stiam din anii de experienta publicitara, ca evenimentele cele mai interesante au suflet si poveste si atunci a fost simplu. Mi-am luat agenda si am creionat ideea in jurul careia am creat intregul eveniment.

Am continuat conceptul Calatoria, conceptul botezului, adaugand si un strop din ideea de Expozitie, am inramat poze din calatoria primelor 12 luni, am utilizat obiecte simbolice (sevalet, clepsidre, franghii cu obiecte cheie pentru cele 12 luni etc). Meniul a fost de origine nordica, celebrul moment al taierii de mot a fost marcat de obiecte personalizate sau inimi cu mesaje pline de iubire povesteste Anca Ghinea, mama gemenilor Sarah si Nicholas

Mancarea – uite cateva propuneri salvatoare: mini pizza customizate, briose cu legume, fasii de legume cu sos de iaurt, tartine cu branza si rosii, cartofi dulci copti, guacamole si un tort baby friendly pentru copii, iar pentru adulti: mini hamburgeri de vita si rulada asezonata cu carne.


Activitatile -  
fie ca inviti o trupa de teatru, o trupa care intruchipeaza personaje favorite din desene animate sau un magician, activitatile sunt pentru a-i bucura pe cei mici, dar si pe cei mari.

Despre accesorii ne povesteste Catalina Cochinescu, mama de doi dragoni, o mandra de 6 ani si un junior de 1 an: la finalul anului trecut, piticul a facut 1 an si a avut parte de o mega petrecere, alaturi de tatal lui (sunt nascuti in aceeași zi), care aniversa si el o varsta rotunda. Pentru ca ma ocup cu decoratiunile pentru petreceri, le-am facut torturi identice (unul mare si unul mic). Acolo unde tatal avea o sticla de tarie, Praslea a avut un... biberon. Din dorinta de a evita pasta de zahar, am venit cu o alternativa: topperele din carton. Nu i-am taiat si motul anul trecut, pentru ca deja ziua respectiva a fost suprasolicitata, asa ca i-am programat noua freza la finalul primaverii, ca sa profitam de o terasa cu gradina si sa putem aranja totul vesel si tematic. Abia astept sa aleg tematica si sa incep lucrul la decoratiuni. El e inca mic, asa ca aleg eu. De aici, s-a dezvoltat si hobby-ul meu pentru decupaje. Multe mamici inclina spre ceea ce mesteresc eu cu drag, de la topperele personalizate cu nume, decupate, de cele mai multe ori din praf de stele, la bannere cu tematici alese de ele, la panouri de intampinare, pompoms, propsuri pentru sedințe foto haioase... Fac totul cu mult suflet si dedicare. Poti descoperi aici accesoriile create de Catalina pentru petreceri inedite.


Mici trucuri:

  • Tine cont de programul de somn al sarbatoritului. Nici cel de masa nu trebuie neglijat. De aceea, ora de incepere a petrecerii trebuie sa fie fixata astfel incat sa nu lipseasca de la activitatile cele mai interesante tocmai sarbatoritul.
  • Ia in vedere doua, trei persoane care sa te asiste in activitati: fie te ajuta cu micile detalii care mai trebuiesc puse la punct in timpul aniversarii, fie iti sunt ajutor pentru bebele devenit toddler.
  • Nu uita ca te poti relaxa si tu. Acorda-ti un moment in care poti vedea intreaga petrecere si mai ales marele sarbatorit, din exterior, ca un observator. Pentru realizarea acestui obiectiv, vezi punctul de mai sus: asistenta.
  • Fotografiaza, indosariaza si pastreaza obiectele importante in cutii cu amintiri. Peste ani vei vrea sa stii ce a ales, cum a fost imbracat, cum a fost la aniversarea lui de 1 an.
  • Chiar daca il vrei ca scos ca din cutie de ziua lui, pregateste-i pentru imbracat un set comod, pentru ca va sta cateva ore cu invitatii si atunci trebuie sa se simta confortabil.
  • Atentie la siguranta! Ai grija ca totul sa se desfasoare  in conditii de siguranta atat pentru copilul tau, cat si pentru copiii invitati la petrecere (de la decoratiuni, la zona unde este plasata mancarea).
  • Nu uita de micile cadouri pentru invitati (poze, mici obiecte sau de ce nu borcanase cu miere, cu gem etc).


Idei mai mult sau mai putin trasnite pentru locatii de petreceri:

  • Invita prietenii la munte, rezerva o cabana, organizeaza drumetii si un foc de tabara.
  • Poate ti-ar conveni mai mult o varianta si mai linistita: un picnic colorat in natura daca vremea permite.
  • La mare. Pe plaja. Pe inserate, cand soarele e mai domol.
  • Un loc de joaca.
  • Un spatiu cu ateliere pentru copii.


Tu cum te-ai gandit sa celebrezi aceasta zi speciala: implinirea unui an de zile?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe