characters characters

Anxietatea legata de reinceperea scolii

Propus de: SuntParinte.ro   |   04 februarie 2021    |   966 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

anxietatea legata de redeschiderea scolilor
Decizia de redeschidere a scolilor incepand cu semestrul al doilea, desi a fost mult asteptata, poate trezi si teama si ingrijorare, atat in randul copiilor, cat si in randul parintilor. Cum ii putem ajuta pe copii sa nu le fie teama la scoala si sa ramana in siguranta.

Citeste si:

Semnele stresului la adolescenti in perioada pandemiei

Exercitiu de inteligenta emotionala pentru perioada pandemiei


Reaminteste-i regulile de siguranta si de distantare sociala.

Adu-i aminte din nou care sunt regulile privind purtarea mastii, spalatul mainilor si pastrarea distantei fata de copii si cadre didactice. Pe de alta parte, incearca sa nu il sperii pe copil cu scopul de a-l face sa respecte aceste reguli. Pune accentul pe faptul ca ai incredere ca va fi responsabil, atent si preocupat de binele celor din jur.


Reobisnuieste-l cu programul de somn pentru scoala

Pentru multi copii, orele online au insemnat trezirea putin mai tarziu decat de obicei si mai putin stres legat de punctualitate si transport. De aceea, poate fi bine sa incepi sa il trezesti la ora la care este nevoie sa se trezeasca pentru a ajunge la timp la scoala, astfel incat sa nu ii fie greu in primele zile.

Ajuta-l sa se reobisnuiasca cu rutina de dimineata pentru scoala

Mai ales prescolarii si scolarii mici ar putea avea dificultati cand vine vorba organizarea dimineata pentru a pleca la timp spre gradinita sau scoala. Dupa atat timp petrecut acasa, este foarte probabil ca cei mici sa aiba mici dificultati legate de rutina de dimineata. Asigura-te ca ai rabdare, ca stii ce trebuie sa se intample dimineata si ajuta-l sa isi reaminteasca fiecare etapa pe care o are de facut.

Comunica deschis cu cadrele didactice

Pe cat posibil, incearca sa afli cat mai detaliat cum se adapteaza copilul tau la scoala, daca are dificultati legate de invatare sau concentrare in clasa si daca este nevoie sa iei masuri speciale pentru a-l ajuta.


Redeschiderea scolilor nu inseamna ca problemele legate de scoala si invatare s-au incheiat sau rezolvat miraculos. Este posibil ca multi copii sa aiba lacune in invatare sau sa aiba dificultati de readaptare la programul scolar. Cu putina atentie, ceva mai multa rabdare decat de obicei si multa incredere in copiii nostri, vom reusi sa ii ajutam cu adevarat.


*Sursa foto: Freepik.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe