characters characters

Cum il inveti pe copil lunile anului?

Propus de: SuntParinte.ro   |   08 septembrie 2011    |   7847 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Cum il inveti pe copil lunile anuluiDaca cel mic inca nu stie ca in iulie este vara sau ca dupa luna august urmeaza septembrie, inseamna ca este momentul sa ii propui o activitate care sa il ajute sa invete mai usor lunile anului. Iata ce iti propunem noi.
 
 
 




De ce ai nevoie?

  • materiale reprezentative pentru fiecare luna a anului (imagini, fotografii specifice). De exemplu: pentru luna ianuarie, o imagine cu Anul Nou, pentru martie - un martisor, aprilie - imaginea unui pacalici, iunie - ultima zi de scoala (o coronita din flori), iulie - un soare stralucitor (in termeni populari aceasta luna poarta numele de Cuptor), august - stransul strugurilor, septembrie- inceputul scolii decembrie- Craciunul etc.
  • o foarfeca
  • o tablita magnetica
  • magneti
  • carioca

Se poate folosi si o bucata de polistiren si ace cu gamalie in schimbul tablitei magnetice si a magnetilor

Cum se realizeaza?

1. Descarca de pe internet fotografiile cu cele 12 luni si printeaza-le.

2. Scrie numele fiecarei luni si decupeaza biletele cu numele lunilor anului.

3. Asaza fotografiile printate in ordinea obisnuita a lunilor anului.

4. Explica-i rand pe rand copilului, ce inseamna fiecare luna, ce eveniment se sarbatoreste si carui anotimp ii corespunde.

5. Ia pe rand fiecare luna si cere-i sa o descrie, chiar sa spuna cate o amintire pe care o leaga de luna respectiva.

6. Dupa ce ai realizat acest lucru cu primele 2 luni ale anului, reia totul de la inceput. Aminteste-ti ca repetitia este cea mai buna metoda pentru a invata.

7. Trebuie sa urmezi aceiasi pasi cu fiecare luna in parte si de fiecare data cand a invatat doua, trei luni e nevoie sa faci o recapitulare a tuturor lunilor invatate pana in momentul respectiv.

8. Daca copilul tau deja stie si sa citeasca atunci poti sa ii ceri sa citeasca numele lunilor de pe bucatile de hartie, iar apoi in cadrul unei activitati tip concurs (cine potriveste cel mai rapid numele cu lunile, castiga un premiu) copilul tau va fi nevoit sa potriveasca fiecarei imagini, numele lunii corespunzatoare. Daca inca nu stie sa citeasca, cupa ce  a invatat toate lunile anului, intreaba-l carui anotimp ii corespunde fiecare. (De exemplu: „Mai in ce anotimp este?” etc.)

Copilul tau cum a invatat numele lunilor?

Comentează:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    Streche Anca    11.07.2013 - 02:53
    Consider ca ar fi util pentru parinti/bunici daca, la fiecare din articolele aparute, s-ar mentiona si varsta copiilor carora li se aplica respectivele sfaturi ori recomandari.
    Cu multumiri,
    Anca Streche