characters characters

Un ursulet din dragoste

Propus de: Echipa SuntParinte.ro   |   26 ianuarie 2010    |   2756 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani, 15 - 18 ani.

Luna februarie este luna cadourilor pentru cei dragi, pentru cei care iubesc si nu le este teama sa arate acest lucru. Poate copilul tau are si el deja o mica domnisoara fata de care nutreste niste sentimente frumoase de prietenie si ar dori sa-i arate intr-un mod sau altul cat de mult tine la ea. Cadourile originale au fost intotdeauna mult mai apreciate si asta pentru ca ele presupun si implicare personala, efort depus si o doza de originalitate. Chiar daca mai multi oameni fac ceva dupa aceeasi reteta, acel “ceva” va fi diferit. Propune-i copilului tau sa faca un “ursulet din dragoste”.


De ce ai nevoie?
-    Spuma de mare
-    Lipici
-    Hartie glasata de culoare rosie si/sau roz
-    Foarfeca
-    Cutit
-    Doua buline albe din hartie
-    Doua buline din hartie mai micute si de culoare albastra
-    Un marker negru
-    Ace de gamalie
-    Magnet
-    Creion grafic
-    Ace de gamalie

Cum se realizeaza?


1. Pe spuma de mare vei desena cu ajutorul creionului  2 inimi mai mari, si 4 inimioare micute, dupa care inca o inimoara de marime medie.


2. Decupeaza-le folosind foarfeca sau un cutit.  


3. Pe fiecare, rand pe rand inveleste-le in hartie glisanta de culoare rosie. Vei realiza un ursulet insa depinde de copilul tau cum doreste sa arate. Daca il vrea de culoare roz atunci inimioara de marime medie o vei impaturi in hartie rosie, iar daca preferi un ursulet rosu, inima va fi roz.


4. Foloseste acele de gamalie pentru a prinde mai bine hartia de spuma de mare, dar utilizeaza si lipiciul.


5. Cele doua inimi mari le vei aseza in forma de opt, vrafurile inimilor reprezentand (prinse cu acele de gamalie) corpul ursuletului.


6. Deasupra, de o parte si de alta a corpului in partea de sus vei prinde 2 inimioare micute, iar in partea de jos ultimele inimioare ce vor juca rolul de picioare. Pana acum ai obtinut un ursulet cu cap, corp, doua maini si doua picioare.


7. Pentru a-i forma ochii, lipeste cele doua buline albe din hartie pe suprafata capului, la distanta egala de capetele capului si peste  bulinele albe lipeste bulinele albastre, care reprezinta irisul ochilor.


8. Inima de marime medie prinde-o tot cu ace de gamalie intre mainile ursuletului. De aceea ar fi de preferat ca ursuletul sa fie format din inimi de aceeasi culoare, pentru ca inima pe care o “tine” intre maini sa iasa in evidenta (avand culoare diferita de restul corpului).


9. Cu markerul deseneaza doua ovale in zona urechilor si o linie in zona nasului.


10. Ai putea la final sa lipesti un magnet micut in spatele ursuletului pentru a-l putea aseza pe un suport, undeva la vedere, pe frigider sau intr-o alta zona a casei.


Poti sa asezi ursuletul intr-o pungulita de cadou si sa-l oferi celor dragi. Daca contine si un magnet el va putea fi utilizat ca suport pentru  biletelele pe care notezi lucuri importante ce trebuie sa fie indeplinite.

Tu te-ai gandit la ce cadouri le vei face celor dragi cu ocazia Sfantului Valentin sau a Dragobetelui?

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu