characters characters

Titanic – jocuri inedite pe care sa le faci cu copilul

Propus de: SuntParinte.ro   |   14 iulie 2014    |   3255 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/nostri-imago/3279461836/in/photostream/


Titanicul este probabil cel mai cunoscut vas din lume si va ramane in istoria Angliei drept una din cele mai mari tragedii in care au murit peste 1500 de persoane. Au trecut mai bine de 102 ani de la scufundarea Titanicului, insa si acum subiectul starneste interes tuturor, indiferent de varsta.


Ce activitati poti realiza impreuna cu copilul tau, prin care sa ii oferi nu doar informatii despre vas si eveniment, ci si lectii de viata?


1. Lectia de geografie. Identificati pe harta urmatoarele repere: Anglia (tara din care a pornit Titanicul), oceanul Atlantic (unde s-a scufundat), Franta si Irlanda (tari din care proveneau calatorii de pe vas) si New York, orasul care ar fi trebuit sa fie destinatia finala.


2. Lectia de chimie. Realizati mai multe cuburi de gheata din apa pe care sa le asezati in forma de piramida (la fel ca si un iceberg, motivul scufundarii vasului). Dupa ce s-au lipit unele de altele, asezati bucata de gheata intr-un vas cu apa si lasati-l sa pluteasca. Simulati cu un vapor de jucarie, scufundarea Titanicului.


3. Lectia de fizica. Explica-i de ce plutesc obiectele pe apa, realizand impreuna un experiment si explicandu-i principiul lui Arhimede. Puteti urmari si acest film care explica de ce plutesc corabiile pe mare:


4. Desenati si colorati. Scoateti la imprimanta imagini ale vasului Titanic si incercati sa il reproduceti pe o coala de hartie. Daca aveti talent la desen e suficient sa va uitati doar la o poza si sa il schitati singuri. Ulterior il puteti colora sau picta.


5. Origami. Invatati sa faceti un vas sau o barca cu catamaran din hartie. Pentru asta urmariti clipul:


6. Invata-l despre valori si calitati umane. Stiind ca intotdeauna capitanul unui vapor ramane ultimul indiferent de situatie (capitanul de pe Titanic a ajutat la transportarea oamenilor in barcile de salvare si a ramas pe vas pana la scufundare), construiti un portret al calitatilor si valorilor pe care ar trebui sa le aiba un capitan bun.


7. Desenati pe asfalt o scena din povestea scufundarii Titanicului. Puteti reproduce momentele de plutire ale vasului pe apa sau scufundarea acestuia. In jurul vaporului puteti desena si barcile de salvare, pe langa ghetarul care a produs tragedia. De asemenea, daca ati vizionat si filmul, alegeti una din incaperi si incercati sa o reproduceti. Folositi creta colorata pentru a crea o imagine cat mai reala.


In plus, discutati despre teme precum: supravietuire, curaj, bogatie, ambitie, dezastru maritim. Tu ce ai povestit copilului despre Titanic?

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu