characters characters

Plimbarile in natura. Dezvolta spiritul de observatie al copilului tau

Propus de: SuntParinte.ro   |   09 iulie 2018    |   1662 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Timpul petrecut in natura este benefic pentru adulti si copii deopotriva. Stilul de viata actual, care depinde atat de mult de tehnologie si este atat de aglomerat chiar si in copilarie, poate duce la ceea ce specialistii numesc deficitul de natura in randul copiilor. Deficitul de natura inseamna timp insuficient petrecut de copii in natura si este asociat cu probleme de atentie si de comportament in randul celor mici.

plimbari in natura

De aceea, profitati de zilele frumoase de vara pentru a merge la plimbare in natura, fie ca este vorba de parcurile din oras, de paduri sau de satele bunicilor. Iar pentru ca plimbarile in natura sunt ocazii perfecte de a descoperi lucruri noi, puteti completa o fisa de observatie a naturii. Gasiti un model mai sus, dar puteti crea o astfel de fisa chiar voi. Daca va place modelul nostru, il puteti descarca de aici.

Poti aduce natura mai aproape de copil si cu aceste activitati:

Vanatoare de comori in natura

Despre albine - informatii si activitate practica


Exercitiile de acest fel ii pot ajuta pe copii sa isi dezvolte spiritul de observatie si atentia, abilitati esentiale pentru starea lor de bine, dar si, implicit, pentru capacitatea lor de invatare.

Completeaza si tu o astfel de fisa si compar-o cu cea a copilului tau. Este o modalitate frumoasa de a observa ca fiecare dintre noi observam si retinem detalii diferite din experiente identice.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu