characters characters

Noul an scolar – activitate pentru cadre didactice si elevi

Cum ii intampini pe copii in prima zi de scoala

Propus de: SuntParinte.ro   |   28 august 2015    |   13473 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

desen scoala
Noul an scolar, dupa o lunga vacanta de vara, inseamna pentru copii entuziasm si bucuria revederii colegilor, amestecate cu o nuanta de tristete pentru ca vara s-a incheiat. Depinde de tine, cadrul didactic sa trezesti cat mai mult entuziasmul copiilor, astfel incat sa vina de a doua zi la scoala curiosi si dornici sa afle cat mai multe lucruri noi. Prin activitatea urmatoare le urezi copiilor bun venit copiilor la scoala si ii ajuti sa se gandeasca la ce isi doresc in noul an scolar.

De ce ai nevoie:

 • Coli albe
 • Hartie colorata
 • Foarfeca
 • Lipici

Cum se realizeaza

1. Deseneaza cladirea scolii, coloreaz-o si decupeaz-o.

2. Spune-le copiilor sa decupeze cate un balon pe care sa isi scrie numele sau pe care sa lipeasca o eticheta cu numele lor. Langa numele lor, spune-le sa scrie ce isi doresc de la noul an scolar. Poate fi vorba de note mai mari, de raspunsuri la anumite intrebari, dar si de relatii sociale mai bune cu ceilalti colegi. Pot scrie cate lucruri isi doresc.

scoala desen

3. Intreaba-i pe copii daca au vazut filmul Up, despre batranul care pleaca in aventura vietii sale dupa ce isi transforma casa intr-un vehicul zburator cu ajutorul a sute de baloane.

Poti vedea trailerul aici

4. Spune-le copiilor ca inceputul anului scolar poate fi privit ca inceputul unei aventuri, in care porniti impreuna. De aceea, fiecare dintre ei va lipi balonul cu numele lui deasupra scolii din hartie.

5. Citeste cu atentie ce au scris copiii pe fiecare balon in parte si, in masura in care este posibil, incearca sa ii ajuti pe fiecare dintre ei sa isi indeplineasca dorintele. De exemplu, poti dedica o mica parte a lectiilor pentru a raspunde intrebarilor pe care le-au scris pe baloane sau te poti gandi la relatii sociale pe care sa le incurajezi.

La finalul anului scolar, puteti verifica impreuna daca fiecare copil a reusit sa isi indeplineasca dorinta pe parcursul anului.

Activitatea ii poate ajuta pe copii sa se cunoasca mai bine, dar si sa se orienteze catre indeplinirea unor obiective in anul scolar.

Pentru parinti

Daca vrei sa adaptezi activitatea acasa doar pentru copilul tau, puteti desena scoala si lipi baloanele, pe care sa scrieti dorintele copilului tau pentru acest an nou scolar. Poate fi vorba despre lucrurile pe care vrea sa le invete, dar si obiective legate de dezvoltarea personala si relatiile cu colegii.


Tu faci jocul

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu