characters characters

Uneste punctele. Plansa de colorat: ghiocelul

A venit primavara! Ghiocel de desenat

Propus de: SuntParinte.ro   |   17 februarie 2015    |   28863 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

fisa de colorat ghiocel
O floare simpla si fragila, ghiocelul are un farmec aparte care ne cucereste in fiecare primavara. Felicitari, accesorii si martisoare in forma de ghiocel apar in fiecare primavara si aduc un zambet celor care le ofera si le primesc.

Poti invata copilul sa deseneze un ghiocel descarcand fisa de mai sus (click dreapta pe imagine si Save as/Salveaza ca) si ajutandu-l sa uneasca punctele.

Apoi poate colora floarea.

fisa de colorat ghiocel


Legenda ghiocelului


In timp ce deseneaza ii poti spune legenda ghiocelului:

Legenda spune ca atunci cand zapada a fost creata, Dumnezeu i-a spus ca isi poate alege singura culoarea, pentru ca ea calatoreste peste tot in lume. Zapada s-a dus mai intai la iarba si i-a cerut din culoarea sa verde, insa iarba a refuzat-o. A incercat sa convinga trandafirul, vioreaua si floarea-soarelui sa ii imprumute culorile, insa nu i-a putut convinge. Zapada ajunge in sfarsit, trista si fara speranta, la ghiocel, plangandu-i-se acestuia ca nimeni nu vrea sa ii dea culoarea sa. Ghiocelul, induiosat de supararea zapezii, ii spune ca daca ii place culoarea lui alba, el o va imparti bucuros cu ea. Zapada a fost tare bucuroasa de darul ghiocelului si de atunci poarta vesmant alb, la fel ca ghiocelul. Drept recunostinta, zapada il lasa sa-si scoata capsorul afara, inca de la inceputul primaverii.

Comentează:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu
 • Fără foto
  Meșter David    06.01.2018 - 13:47
  E foarte frumos m-a înduioșat.