characters characters

Jucariile in limba engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   1040 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/seeminglee/8736836883  Dirk Michael Boche


Sa inceapa joaca! Acesta ar trebui sa fie indemnul si atunci cand ne propunem sa ii invatam pe copii numele jucariilor in limba engleza. Asadar…. Let’s play!!!

Vocabular: doll, car, train, balloon, plane, kite, scooter, ball, puzzle, teddy bear, blocks, cards, chess Structuri folosite: Let’s play! Let’s play with the… What’s your favourite toy? What colour is the toy? Can I have a ball/doll etc? You’ve got a….. You’re playing with the… Clean up time!


Activitatea 1: ABC toys!


Materiale necesare: calculator/laptop, pix, foaie de hartie


Runda 1:
Puteti incepe initierea in lumea jucariilor cu un filmulet haios numit ABC Toys care cu siguranta ii va deschide apetitulcopilului:

BONUS 1:

 

BONUS 2:

Barney, dinozaurul roz si simpatic se poate alatura jocului vostru, cantandu-va despre cea mai grozava jucarie din lume (dupa parerea lui…..voi puteti sa-l contraziceti ) Poti asculta cantecul accesand Youtube.com

Runda 2: Dupa ce vizionati filmuletele, puteti sa discutati despre jucaria preferata, intrebandu-l:\What’s your favourite toy?\\il incurajezi sa raspunda cu:\My favourite toy is the doll/car/robotdupa preferinte). Cu siguranta ii castigi atentia daca il provoci sa iti adreseze aceeasi intrebare:What’s your favourite toy?, iar raspunsul tau sa fie sincer spunandu-i care este jucaria favorita sau care era atunci cand erai copil la mama acasa… Daca treceti pe la fiecare membru al familiei, tranformandu-va in reporter (cu un banal pix transformat in microfon), aveti ce face o dupa-amiaza intreaga.

Ca sa fie si mai distractiv, puteti desena pe o foaie de hartie un tabel cu numele persoanelor “intervievate” (mum, dad, grandma, grandpa, brother, sister) si cand treceti pe la cei din familie scrieti sub numele fiecaruia jucaria preferata. Interviul poate continua si puteti adresa mai multe intrebari, de genul:What colour is your favourite toy? Is it big or small?Pentru cei mai mici, se poate doar desena si apoi colora, cei mai maricei pot scrie jucaria/culoarea/marimea direct in engleza. 
Runda 3: Cu referire la jucariile din filmuletele de mai sus,  dupa ce le parcurgeti o data (copilul repeta in timp ce urmareste filmuletele, oprind dupa fiecare imagine ca sa aiba ragaz sa rosteasca), puteti face mima. Ca sa prinda curaj si incredere in sine, iti sugerez sa il lasi mai intai pe copil sa mimeze ca se joaca cu o anume jucarie si tu trebuie sa ghicesti :You’ve got a teddy bear-tu ai un ursuletpentru cei mai mici)/ You're playing with a teddy bear-tu te joci cu un ursulet (pentru cei mai mari); dupa care, dupa ce s-a mai obisnuit cu vocabularul, faceti schimb de roluri.

Activitatea 2: At the toyshop

Materiale necesare: bani de hartie/adevarati,jucarii, masuta de cafea/esarfa

Runda 1: Toti copiii indragesc jocurile de rol, iar cel in care mergem la un magazin de jucarii si cumparam dupa pofta inimii, fara restrictii financiare, este, fara indoiala, cel mai iubit; ca sa devina astfel, aveti nevoie de putina pregatire a magazinului: fie va folositi de masuta de cafea , fie de canapea sau un fotoliu mai generos sau pur si simplu o esarfa mai mare si frumos colorata pusa direct pe covor. In acest spatiu delimitat aranjati jucariile (luate din cutia cu jucarii, bineinteles). Ca sa fie si mai credibil le puteti pune si preturi (in special pentru cei mai mari care pot face si calcule simple) scrise frumos pe bucatele de hartie si puteti folosi bani facuti tot din hartie sau se pot printa direct de pe internet (depinde ce moneda nationala veti folosi).

Dupa care, nu mai aveti nevoie decat de vanzator- shop assistant- (este mai bine sa fii tu mai intai in acest rol pentru a-i  facilita invatarea structurilor noi) si de client-customer-(sau clienti, daca ceilalti membri ai familiei se pot alatura). Dialogul ar putea decurge in felul urmator:

S: Hello!
C: Hello!
S: Can I help you?
C: Yes, please, I want a ball.
S: Yes, of course. Here you are.
C: How much is it?
S:  It’s 3 lei/pounds/dollars etc
C: Thank you very much!
S: You’re welcome! Have a nice day!
C: Have a nice day!


S: Hello!
C: Hello!
S: Can I help you?
C: Yes, please, I want a ball and plane.
S: Yes, of course. What colour would you like?
C: I want a green ball and a blue plane.
S: Sorry, I’ve got a red ball and a blue plane. Here you are.
C: How much do they cost?
S: They’re 10 lei/pounds/ dollars
C: Here you are. Thank you.
S: You’re welcome. Have a nice day!
C: Have a nice day!


Runda 2: Clean up time: dupa atata joaca a venit si momentul cel mai putin placut de copii, dar atat de dorit de noi, adultii, stransul jucariilor; de ce sa nu o faceti tot in joaca si ascultand un cantecel dragut( pentru a fi mai palpitant, puteti propune un time limit , si anume, sa reuseasca sa stranga jucariile pana se termina cantecul) :

pentru cei mai “timizi”:

pentru cei deprinsi cu aceasta activitate:

Mai aveti putere sa va jucati? Profitati de zilele frumoase de primavara si petreceti cat mai mult timp afara! Oare cum se spune la” leagan” in engleza?

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

 

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu