characters characters

Jocuri sportive pentru copii

Propus de: SuntParinte.ro   |   19 iunie 2015    |   17907 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 18 ani +.

Jocuri de miscare pentru copii
“Omul e intreg doar atunci cand se joaca”, scria Schiller, de aceea iti propunem cateva jocuri de miscare in care poti sa participi alaturi de copilul tau si sa redescoperi placerea de a te juca.

Gaseste cuibul. Copiii se impart in grupuri de cate 2 sau mai multi copii. Se vor aseza in cerc formandu-si cuibul, iar in mijlocul lor se vor aseza niste obiecte (pot fi sticle goale, pietricele, carti, creioane colorate sau mingi). La semnalul adultului sau copilului care conduce jocul, fiecare trebuie sa isi ia zborul din cuib, cat mai departe. Cand se aude conducatorul jocului striga STOP, copiii vor lua pozitie ghemuit, moment in care obiectele lor din cuib vor fi mutate in alta parte. Ulterior, la un alt semnal, copiii vor trebui sa isi refaca cuibul, gasindu-si obiectele si pe ceilalti parteneri.

Vulpe, dormi? Pentru acest joc ai nevoie sa imparti copiii in grupa iepurasilor si sa desemnezi un copil care va fi vulpea. Se delimiteaza cu creta pe asfalt, casuta iepurasilor. La semnalul porniti, copiii vor trebui sa imite saritura iepurasilor spre casa vulpei. Ajunsi aproape, vor intreba “vulpe, dormi?”, dupa care vor incerca sa ajunga cat mai repede inapoi in casuta, inainte ca vulpea sa ii prinda. Iepurasul prins devine vulpe, iar rolurile se schimba pe parcurs.

Intrecerea cangurilor. Copiii impartiti in doua echipe de “canguri”, vor avea cate o minge pe care o va tine fiecare, pe rand, intre picioare si va sari cu ea pe un traseu stabilit. La intoarcere, mingea va fi preluata de urmatorul cangur din echipa, iar castigatoare este echipa in care fiecare copil a fost cangur si a readus mingea la cel ce a pornit primul in intrecere.

De-a prinselea pe echipe. Copiii sunt impartiti in doua echipe, fiecare dintre ele alegandu-si un nume. Echipele sunt aliniate fata in fata, la o distanta de 2 metri. Conducatorul jocului striga numele echipei care va trebui sa fuga si sa prinda cat mai multi dintre membrii celeilalte echipe. Cand au fost prinsi, acestia devin membri ai echipei care i-a cucerit. Conducatorul jocului striga stop si numeste cealalta echipa, care va deveni “vanator”. Jocul se incheie cand intr-o echipa raman unul sau doi membri ori dupa un anumit interval de timp.

Sardinele. Este un fel de-a v-ati ascunselea, dar un pic altfel :). Se delimiteaza zona in care se joaca jocul. Apoi unul dintre copii se ascunde intr-un loc pe care il alege singur, in timp ce restul copiilor stau cu mainile la ochi si numara incet pana la 30. Apoi fiecare dintre ei incearca sa il gaseasca pe cel care s-a ascuns. Cand un copil il gaseste, se alatura lui in ascunzatoare, incercand sa stea cat mai linistit pentru a nu fi descoperit. Jocul se incheie cand ultimul copil ii descopera pe toti ceilalti ascunsi.

Sarpele este un joc de miscare in care sunt implicati toti copiii. Legati unul de celalalt, ei se vor misca in functie de miscarea primului copil care va reprezenta gura sarpelui si ultimul, coada acesteia. Sarpele va dori sa isi prinda coada cu gura, iar miscarile lor vor fi pe masura, copiii distrandu-se copios.

Alte jocuri de miscare pe care le poti sunt “Baba oarba”, “tenis cu piciorul”, “Ratele si vanatorii”, “Tara, tara, vrem ostasi!” sau curse in saci sau doi cate doi, cu cate un picior legat de piciorul partenerului. Tu ce alte jocuri propui pentru distractia copiilor, in aer liber?


*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/dullhunk/4483674964/

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu