characters characters

Istoria familiei mele

Propus de: SuntParinte.ro   |   23 aprilie 2015    |   2540 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Istoria familiei
Istoria familei ii ajuta pe copii sa simta ca fac parte dintr-o familie unita, sa isi completeze propria imagine de sine si sa fie mai rezilienti.

Copiii prescolari au dificultati in a intelege cronologia si timpul in general. Pentru a-l ajuta sa inteleaga mai usor ordinea in timp a evenimentelor, puteti apela la o activitate de desen care sa ilustreze istoria familiei. Copiii mai mari, care nu au probleme in a intelege relatia dintre trecut, prezent si viitor se vor bucura sa isi aminteasca evenimentele frumoase pe care le-ati trait impreuna.

De ce ai nevoie

 • coli albe
 • carioci sau creioane colorate

Cum se realizeaza

Vorbeste-i copilului despre cele mai importante evenimente din trecutul familiei voastre. Multi copii sunt curiosi in legatura cu felul in care s-au cunoscut parintii lor si alte detalii legate de viata parintilor inainte ca ei sa se nasca.

Explica-i faptul ca toate evenimentele se intampla intr-o anumita ordine, iar pentru a ilustra acest lucru, puteti face un desen.

Traseaza o linie orizontala pe o foaie de hartie. Plaseaza in capatul din stanga al axei cel mai indepartat in timp eveniment. Daca inca nu stie sa scrie copilul tau, poti scrie tu data la care s-a intamplat si numele evenimentului, iar copilul va realiza un desen simplu care sa ilustreze evenimentul.

Continuati cu alte evenimente, pana ajungeti in prezent.
tu faci jocul

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu