characters characters

Invata-l despre meteoriti

Propus de: Echipa SuntParinte.ro   |   19 ianuarie 2010    |   3106 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

Copilul tau este pasionat de tot ceea ce inseamna Univers? Iti povesteste frecvent despre desenele animate la care se uita cu personaje aflate undeva pe o alta planeta? Te intreaba deseori de ce luna are culoarea pe care o are, ce e intampla cu ea ziua si multe altele? Poate ar fi bine sa ii oferi posibilitatea de a realiza cu el o activitate care sa-i faca placere si care sa il  intereseze. Prin aceasta activitate, poti sa-l inveti si lucruri practice, dar si sa-i oferi o serie de informatii intr-o maniera ludica. Explicatii, definitii si concepte pe care i le explici pe intelesul lui imbinand informatia auditiva cu cea vizuala.

 

 

De ce ai nevoie?
- O tava de copt
- Faina
- Pietre sau bucati de marmura micute


Cum se realizeaza?


1. Pune faina in tava cu mana sau cu lingura. De preferat ar fi sa-ti lasi copilul sa o imprastie cu mana peste tot in tava, cam un centimetru din punct de vedere al inaltimii.


2. Arunca pietricelele sau bucatile de marmura in faina.


3. Cu atentie indeparteaza-le si uita-te la urmele pe care pietricelele le-au lasat.


4. Explica-i copilului tau ca acelea se numesc cratere. Ai folosit pietricelele cu rol de meteoriti, iar urmele lasate in tava de faina sunt cratere. Explica-i pe intelesul lui ce anume inseamna meteoriti: bucati de piatra foarte mari care acum milioane de ani in urma au lovit pamantul si luna. In acel moment s-au format gauri foarte mari in sol numite cratere. Fa o comparatie cu luna. Stati seara atunci cand e luna plina si priviti imperfectiunile care se observa la suprafata ei. Sunt urme lasate de meteoriti, cratere, santuri etc.


5. Repeta de 2-3 ori aceeasi actiune: intinde faina in tava pentru a fi uniforma, dupa care aruncati din nou pietricelele. Vei obtine noi cratere, unele mai adanci, altele de suprafata, depinde cat de gros a fost stratul de faina si cat de grei sunt “meteoritii”.


E o activitate simpla care nu presupune un efort foarte mare, dar care poate fi de mare folos copilului tau. Raspunde-i la intrebarile pe care le ridica si cauta mereu noi informatii. Daca nu cunosti raspunsul nu il lasa cu un simplu “nu stiu”, ci revin-o ulterior dupa ce te-ai documentat.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu