characters characters

Fructele in limba engleza

Propus de: Shakespeare School   |   09 mai 2014    |   1699 vizualizări

*Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/peddhapati/9729907217


Copiii sunt sursa noastra de bucurie si energie, mereu cu o intrebare pe buze la care vor un raspuns bine argumentat din partea parintilor. De cate ori nu am auzit “Ce inseamna ….?” “De ce…?” sau “Cum pot sa…?”, iar mama sau tata sa incerce sa explice cat mai bine si cat mai pe intelesul celor mici informatii importante? Notiunile de vocabular prezentate intr-un mod cat mai interactiv pot transforma activitatea de cunoastere intr-o joaca pe placul copiilor si, de ce nu, pe placul parintilor care vor sa arate prichindeilor partea distractiva a invatarii. Fructele sunt printre primele cuvinte pe care le invatam  intr-o alta limba, iar urmatoarele activitati vor reusi cu siguranta sa-i atraga pe cei mici intr-un proces de cunoastere ludic.


Lista de cuvinte
fruits-fructe
apple-mar
banana-banana
cherry-cireasa
grape-strugure
lemon-lamaie
mango-mango
orange-portocala
peach-piersica
pear-para
pineapple-ananas
strawberry-capsuna
Please give me…-Te rog sa-mi dai…
This is…- Acesta/Aceasta este…


Activitatea 1: Guess what I’ve got!


Materiale necesare: fructe adevarate


Runda 1
: Putem introduce vocabularul de mai sus printr-o activitate foarte simpla: cumparam fructele si le tinem intr-o punga prin care sa nu se vada ce avem si spunem copilului ca este o surpriza. Asezam o farfurie pe masa si incepem sa scoatem fructele unul cate unul si, pe masura ce le asezam pe farfurie, spunem denumirea fructului si traducerea acestuia in limba engleza. Incercati sa repetati impreuna vocabularul de 2-3 ori pentru a te asigura ca a retinut traducerea in limba engleza (mar – apple – apple, banana-banana-banana, cireasa-cherry-cherry, etc.)


Runda 2: Choose the correct fruit! Dupa ce am repetat  denumirile, putem avea un joc de atentie:  punem 3 fructe unul langa celalalt si ii spunem celui mic sa ne dea un fruct (exemplu: apple/cherry/banana. “Please give me the apple”. Daca aleg unul gresit, ii spunem : “No, that is the cherry. This is the apple”). Este foarte important sa il expunem cat mai mult la structuri din limba respectiva, de aceea ar trebui sa ii raspundem in engleza atunci cand ne jucam cu notiunile de vocabular.


Runda 3: Give me the…/Show me the…
Acum poti introduce si jucaria preferata a celui mic pentru a face invatarea si mai distractiva. E si mai bine daca avem o papusa sau un ursulet de plus deoarece va poate ajuta sa comunicati unele cerinte. Fiind deja in spiritual ludic, schimba-ti vocea si interpreteaza rolul jucariei, cerand cate un fruct sub pretextul ca iti este foarte foame “Give me the peach” sau “Show me the strawberry”. Copilul va fi incantat de activitate si va incerca sa-si hraneasca ursuletul cu toate bunatatile de pe masa! Bonus: Run to! Pentru a face si o activitate de miscare, asaza fructele prin toata bucataria, astfel incat sa poata ajunge la ele (poti folosi scaunele, masa chiar si podeaua din bucatarie) si spune-i sa alerge pana la: grape, orange, pineapple etc. Se va distra copios deoarece va simti totul ca pe o joaca! Activitatile de miscare asociate cu repetarea vocabularului sunt esentiale pentru asimilarea de informatii noi in, special la cei mici, deoarece le va solicita atentia si vor retine mai usor notiunile prezentate.


Activitatea 2: Yummy time!

Materiale necesare: aceleasi din Activitatea 1

Dupa toate activitatile in urma carora am invatat cuvintele noi in limba engleza, ni se poate face foame, asa ca profitam de ocazie si facem o salata cu fructele preferate ale prichindelului.  Roaga-l sa puna deoparte toate fructele pe care le vrea in salata, spunand cuvintele, bineinteles, in limba engleza si pregatiti impreuna o gustare delicioasa pentru micul invatacel.

La Shakespeare School limba engleza se invata prin jocuri si mici competitii care ii fac pe copii sa asimileze rapid si cu placere.

Personajele Ziggy si Zaggy, create de expertii nostri, vor deveni imediat prietenii si partenerii de joaca ai copiilor!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu