characters characters

Emotii si comportamente: activitate pentru copii

Termometrul emotiilor

Propus de: SuntParinte.ro   |   27 iunie 2017    |   14665 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

emotii si comportamente
La varste mici, copiii actioneaza in functie de emotiile pe care le simt: cand sunt speriati, plang, cand sunt furiosi, tipa sau lovesc, cand sunt veseli, alearga si se joaca etc. Pe masura ce cresc, copiii pot invata sa aleaga ce comportamente au, fara a se lasa condusi de emotii. Insa pentru a face acest lucru, cei mici au nevoie sa stie care sunt optiunile preferabile ale comportamentelor lor.

Iar activitatile practice ii pot ajuta sa descopere care sunt aceste comportamente alternative, care ii pot ajuta sa isi gestioneze emotiile dificile si sa se comporte intr-o maniera adecvata din punct de vedere social.

Una dintre aceste activitati este termometrul emotiilor.

Iata cum se realizeaza:

Vorbeste-i copilului despre faptul ca emotiile variaza in intensitate, asa cum variaza si temperatura, pe care o masuram cu un termometru.

De multe ori, copiii isi pot identifica emotiile atunci cand acestea sunt foarte intense si destul de greu de gestionat. Dar cu ajutorul adultilor, cei mici pot invata sa recunoasca emotiile de intensitate mica si pot invata sa actioneze astfel incat acestea sa nu creasca pana cand devin imposibil de controlat.

Il poti invata cu aceasta ocazie si vocabularul emotiilor.

Deseneaza un termometru sau salveaza pe calculator (click dreapta pe imagine si Save as/Salveaza ca) si printeaza fisa de mai jos.
emotii si comportamente

Alegeti o emotie care da batai de cap copilului de obicei, impingandu-l catre comportamente mai putin pozitive. Furia este de obicei problematica pentru copii, dar si tristetea sau frustrarea.

Completati fisa sau desenul cu exemple de comportamente pe care copilul le are de obicei pentru fiecare nivel de intensitate al emotiei (scazut, mediu sau ridicat) si cu idei de comportamente care il pot ajuta pe copil sa se calmeze si sa ia decizii mai bune.

Iata cateva idei de comportamente utile pentru gestionarea emotiilor dificile si tehnici de relaxare.

Citeste si:


Roata tehnicilor de control emotional

 
Cand copilul este nervos

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu