characters characters

Decoratiunile de Craciun aduc bucuria sarbatorilor in familie

Propus de: Gradinita Questfield   |   09 decembrie 2015    |   694 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

Decembrie nu este doar o luna a cadourilor, a povestilor si a Craciunului. Decembrie este despre bucurie: bucuria primei zapezi, bucuria mirosului de portocale, bucuria obrajilor imbujorati, bucuria ceaiului cald si a zambetelor care te intampina cand ajungi acasa, infrigurat si plin de nea.

Decembrie este despre bucuria familiei de a-si aminti de toate momentele frumoase de peste an, de a petrece un timp de poveste, cu zambete in jurului focului, de a impodobi bradul si chiar de a crea decoratiuni pentru Craciun impreuna cu cei dragi.

Venim in intampinare cu o idee creativa pentru decoratiunile de Craciun - globul de hartie.

De ce ai nevoie?

 • Hartie colorata (cat mai multe culori)
 • Foarfeca cu marginea in valuri (pentru a taia cu model)
 • Betisoare de sarma, colorate
 • Perforator

Cum se realizeaza?

Foile colorate se taie in valuri, in bucati medii si lungi, de grosime medie. Fiecare bucata se perforeaza in ambele capete, pentru a putea fi prinsa cu betisoarele colorate, de sarma.

decoratiune craciun

Alegem culorile sau culoarea pe care dorim sa le folosim in la realizarea globului de Craciun. Bucatile de hartie se trec prin betisorul de sarma si sunt innodate impreuna, acelasi lucru facandu-se si la celalalt capat al betisorului, cu celelalte capete.

decoratiune craciun

Dupa ce legam ambele capete, facem o fundita la unul dintre ele (eventual cel care are suficienta sarma care sa permita acest lucru) cu care sa prindem decoratiunea de Craciun in brad sau un alt loc preferat.

Benzile colorate pot sa fie, la randul lor, decorate, pictate sau desenate. Pentru un aspect mai clar si simplu acestea pot fi albe de la inceput, intai decorate cu diverse materiale si culori si ulterior imbinate intr-un frumos glob de Craciun. Desigur, ideile sunt nenumarate si diverse.
decoratiune craciun

Dupa ce realizam decoratiunile, putem chiar sa impodobim bradul impreuna cu cei mici, sa ascultam colinde, sa facem fotografii si sa ne bucuram de aceste momente magice din an.

decoratiune craciun


Despre Gradinita Questfield (fosta Gradinita Little London Pipera)

Questfield este un proiect care a crescut in perioada 2003–2015 datorita experientei in domeniul educatiei, motivarii si implicarii oamenilor din echipa, transformandu-se intr-un model de succes, o referinta in domeniul educatiei private.

Pentru mai multe informatii ne gasiti pe pagina de Facebook sau pe site.

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu