characters characters

Cuvintele negative – cum il inveti pe copil sa le filtreze

Propus de: SuntParinte.ro   |   29 noiembrie 2017    |   16128 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

cuvinte negative
Cuvintele negative sau
“urate” pe care le spun copiii in momentele de furie, frustrare sau tristete pot fi dificil de eliminat din comunicarea acestora.

Citeste si:

Exercitii de empatie pentru copii

THINK -  cum il inveti pe copil sa comunice nonviolent


Cum poti sa il ajuti pe copil sa isi controleze limbajul in momentele de furie sau frustrare?


Roaga-l sa iti povesteasca despre o situatie in care un coleg de scoala sau gradinita i-a spus un cuvant urat. Cum s-a simtit copilul tau? Probabil ca s-a intristat sau s-a infuriat la randul lui. Spune-i  copilului tau ca la fel se simt si alti copii atunci cand el rosteste cuvinte negative la adresa lor.Invata-l ca desi putem gandi o multime de lucruri, nu este recomandabil sa le rostim cu voce tare pe toate. Pentru acest lucru, exista un “filtru” al gandirii, care ne opreste sa spunem toate lucrurile rautacioase care ne trec prin minte.

Explica-i faptul ca, prin exercitiu, putem reusi sa filtram din ce in ce mai multe cuvinte care ii pot rani pe cei din jur.Acest lucru nu inseamna ca nu ne exprimam ideile, emotiile sau gandurile, ci ca alegem sa le exprimam folosind cuvinte mai prietenoase.

Scrieti impreuna o lista de expresii sau cuvinte pe care este mai bine sa nu le rostim, dar si alternative acceptabile din punct de vedere social.

In momentele in care copilul tau se exprima agresiv, ii poti aminti de ideea filtrului gandirii, pentru ca data viitoare sa incerce sa evite sa vorbeasca astfel.

In platforma educationala ScoalaIntuitext.ro, copilul tau isi va exersa empatia, curiozitatea rabdarea, atentia, imaginatia. Descopera si tu aceasta platforma minunata!

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu