characters characters

Cum invatam ceasul

Propus de: Gradinita Questfield   |   30 iunie 2015    |   4586 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

A mai trecut un an scolar, acum vor trece alti 3, iar timpul pare sa ne spuna, din nou, cat este de pretios. Astazi invatam printr-o modalitate creativa cum explicam celor mici nu doar trecerea timpului, dar si reprezentarea lui. Daca esti cadru didactic, invata-i pe cei mici cum sa reprezinte ceasul si sa identifice orele intr-un mod simplu si artistic. Daca esti parinte, petrece un timp frumos, plin de invatare, alaturi de copilul tau!

De ce ai nevoie?

  • pensula
  • acuarele
  • aracet
  • o bucata de carton sau hartie colorata mai groasa
  • crengute
  • pietricele

Cum se realizeaza?


Mai intai, te asiguri ca ai minimum 12 pietricele, de o dimensiune potrivita pentru a fi pictate si decorate. Fiecare pietricica reprezinta o ora pe care tu o poti decora cum iti doresti.


Asezi pietricelele pe bucata de carton pana ajungi la o forma care sa fie pe placul tau si a celui mic. Dintre crengutele adunate alege 2, una la dimensiune mai mica si cealalta mai mare pe care le poti folosi drept ace de ceasornic.

 ceas din pietre

Sursa:sunhatsandwellieboots.com


Dupa ce ai ajuns la o forma finala a ceasului, picteaza pietricele asa cum ti le imaginezi. Poti scrie pe ele cifrele specifice fiecarei ore, le poti colora sau pur si simplu poti desena ceva. Lasa-l pe cel mic sa vina cu initiativa, sa isi exerseze talentul si imaginatia!


Dupa acest exercitiu artistic, lipeste pe bucata de carton pietricele si crengutele, pentru forma finala a ceasului. Asigura-te atat tu cat si cel mic, ca acele de ceasornic sunt destul de flexibile, incat sa poti schimba ora oricand, printr-o simpla miscare.

 Ceas din pietre

Activitatea nu se opreste aici. Ia o foaie de hartie si un creion si prin indicarea diferitelor ore, pune-l pe cel mic sa le noteze, sa le repete, sa inteleaga diferentele si cum este citit ceasul!

Pe langa invatarea orelor si citirea corecta a ceasului, activitatea ajuta si la identificarea formelor geometrice (cerc, triunghi, patrat etc.), la repetarea numerelor pana la 12, la exercitii precum a dubla si a imparti si este un exercitiu frumos de imaginatie pentru cei mici care poate fi repetat oricand, prin realizarea altor modele si forme.

Dar poate cel mai important este ca activitatea implica toata familia, petrecand cateva ore pretioase alaturi de cel mic, lucrand in echipa cu el!

Mai jos poti vedea alte modele de ceasuri pe care le poti realiza chiar tu cu cel mic!

Questfield logoDespre Gradinita Questfield (fosta gradinita Little London Pipera)

Questfield este un proiect care a crescut in perioada 2003–2015 datorita experientei in domeniul educatiei, motivarii si implicarii oamenilor din echipa, transformandu-se intr-un model de succes, o referinta in domeniul educatiei private.

Pentru mai multe informatii ne gasiti pe pagina de Facebook sau pe site.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu