characters characters

10 lectii pentru noul an

Propus de: Parenting cu Blandete   |   28 ianuarie 2019    |   993 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 18 ani +.

10 lectii pentru noul an
Zilele astea m-am gandit si eu la ce a insemnat anul 2018 pentru mine. A fost un an de cautari, mi-am testat niste limite, am avut si cateva momente de revelatie si de inspiratie, insa de multe ori m-am gasit in situatii care ma lasau parca fara resurse, care ma provocau peste masura, asa ca atunci cand ma linisteam, cautam si mai asiduu. Am cautat prin carti, prin podcast-uri, audiobook-uri, prin Ted Talks si chiar prin mine. Da, stiu ca de la mine trebuia sa incep, dar cei care fac munca interioara stiu ca nu e treaba cea mai simpla.

Nu stiu inca daca mi-am aflat toate raspunsurile, dar macar o parte le-am gasit. Unele le-am rostit cu voce tare la un atelier de NLP, in fata mai multor oameni, ceea ce m-a surprins si pe mine. Asa ca, primul pas a fost facut. Alte raspunsuri, mi-au venit intr-o seara, cand stateam langa Darius in pat, dupa ce i-am citit povestile si asteptam sa adoarma, tinandu-l in brate. Atunci, pe intuneric, in linistea noptii s-au asternut in mintea mea mai multe idei, ca niste fulgi care cad linistiti pe caldaramul inghetat. Le las scrise mai jos, ca un reminder pentru momentele mele de ratacire si indraznesc sa sper ca poate va vor fi si voua de folos.

1. Imaginea de ansamblu – Mi s-a intamplat prea des anul asta sa pierd imaginea de ansamblu, sa ma impiedic in grijile zilnice, sa ma enervez pentru nimicuri, sa ma agit pentru ca n-am realizat tot ce mi-am propus si sa ma critic pentru asta, fara sa vad ce am reusit sa duc la bun sfarsit sau reducand la minim reusitele. Cred ca multe lucruri le-as fi facut mai bine daca as fi stiut sa-mi accept mai usor limitarile, daca m-as fi dat un pas inapoi si as fi privit viata mea de undeva de sus, observand toate binecuvantarile din ea, uitandu-ma cu putina curiozitate la provocari si obstacole, apreciind ceea ce am deja.

O buna intrebare pentru momentele de agitatie si incrancenare este: Va mai conta oare problema asta peste 6 luni/ 1an? imi voi mai aminti macar de ea?

Citeste continuarea articolului pe Parenting cu Blandete 


Parenting cu Blandete este blogul Alexandrei, mama de 2 baieti minunati, Darius si Andrei, cu diferenta de varsta de fix 3 ani si 3 zile. Alexandra scrie despre bucuriile pe care i le aduce viata de mama, dar si despre provocarile ei.


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

 • Numele tau
  *Camp obligatoriu
 • Scrie aici comentariul tau!
  (maxim 1000 caractere)
 • Introdu codul de securitate alaturat

  Nu înţeleg codul
  *Camp obligatoriu

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe