characters characters

5 filme de Craciun recomandate copiilor

Propus de: SuntParinte.ro   |   14 decembrie 2010    |   9708 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

Cinci filme de Craciun recomandate copiilorIn fiecare an, apar noi filme de Craciun, pentru copii, dar si pentru parinti. Devine din ce in ce mai greu sa alegi filmul pe care il vei urmari alaturi de copilul tau. Am pregatit cateva recomandari de filme pe care, daca nu le-ati vazut inca, ar fi bine sa nu le ratati iarna aceasta.

5 filme de Craciun recomandate copiilor


1. White Christmas (1954)
Este un film clasic de Craciun. Cu siguranta copilul tau stie melodia „White Christmas”, asa ca este cazul sa asculte si varianta originala, cantata de Bing Crosby in acest film. Actiunea filmului incepe in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial si vorbeste despre prietenie, iubire si despre bucuria succesului.



2. Grinch a furat Craciunul (2000)
La fel ca in orice poveste, si aici apare un personaj negativ. In acest film, Grinch uraste din toata inima Craciunul si se hotaraste sa il fure. Rolul central il joaca un baietel care considera ca cea mai buna cale de a schimba parerea lui Grinch este de a-l ajuta sa isi formeze prieteni in care sa aiba incredere si cu care sa petreaca momente frumoase. Pentru desfasurarea actiunii si aflarea deznodamantului, urmariti impreuna acest film.

3. Polar Express (2004) 
Filmul este povestea unui tanar care in Ajunul Craciunului se decide sa se urce intr-un tren magic pentru a ajunge la casa lui Mos Craciun, la Polul Nord. Cele mai importante evenimente au loc pe traseu, ajutandu-l pe tanar sa se descopere pe sine. Filmul prezinta evolutia unui personaj care trece printr-o serie de transformari pentru ca la final sa isi dea seama de calitatile pe care le are si sa constientizeze adevarata sa valoare.

4. Home Alone  (1990)
Acest film este probabil unul dintre cele mai cunoscute filme difuzate in preajma sarbatorilor de iarna. Desi se poate spune ca implica destula violenta, ai putea sa insotesti vizionarea filmului cu indicatii care sa-l ajute pe copilul tau sa inteleaga mesajul, dincolo de imagine. Accentul n-ar trebui sa fie pus pe multitudinea peripetiilor, ci pe faptul ca initiativa, curajul, increderea in sine sunt valorile care il ajuta pe Kevin (personajul principal) sa depaseasca obstacolele si pericolele cu care se confrunta.

5. Santa Claus (1985)
Filmul prezinta povestea lui Mos Craciun inca de la inceputuri, cu sute de ani in urma. Prima parte a filmului arata felul in care Mos Craciun a devenit nemuritor pentru a aduce cadouri in casele copiilor in fiecare an. A doua parte a filmului prezinta aventurile spiridusului care vrea sa il elimine pe Mos Craciun.

Cum alegi filmul de Craciun potrivit pentru copilul tau?

Iata cateva conditii pe care ar fi bine sa le indeplineasca filmele pe care le recomanzi copilului in perioada sarbatorilor de iarna:
  • Actiunea trebuie sa se petreaca in perioada sarbatorilor de iarna.
  • Sa aiba o tema care atrage interesul copilului, dar care este si educativa in acelasi timp.
  • Sa aiba un limbaj simplu si clar.
  • Sa promoveze valorile morale si nu aiba continut violent.

Completeaza lista noastra! Ce alt film de Craciun recomanzi altor parinti?

Comentează:
5 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Utilizator Anonim
    nelupc    28.01.2011 - 05:22
    Foarte frumoase filmele cat si pentru cei mici si cei mari-- .
  • Delia Lungu
    Delia Lungu    24.12.2010 - 08:36
    @valy: Din pacate, nu putem pune la dispozitia utilizatorilor filmele prezentate, am dorit doar sa vi le recomandam:). Puteti face rost de ele inchiriind sau cumparand DVD-urile.
    @Mihaela Cristina: Multumim pentru comentariu. Sarbatori fericite!
  • Utilizator Anonim
    valy    24.12.2010 - 07:40
    cum descarc aceste filme ?
  • MihaelaCristinaO
    MihaelaCristinaO    22.12.2010 - 19:18
    Filmul "Santa Claus" este din 1985! Si nu ar trebui sa lipseasca nici cele 3 filme din seria "The Santa CLause" (1994,2002,2006)! Numai bine, vizionare placuta si sarbatori fericite!
  • Gabi Alama
    Gabi Alama    22.12.2010 - 08:29
    Cred ca de pe lista de filme de Craciun pentru copii nu trebuie sa lipseasca "A Christmas Carol", eventual nu inainte de a citi cartea scrisa de Charles Dickens:)

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe