characters characters

Activitati pentru vacanta de iarna

Propus de: SuntParinte.ro   |   24 noiembrie 2010    |   12656 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani.

activitati pentru vacanta de iarnaSe apropie vacanta de iarna. Copilul tau va avea de ales intre a o petrece stand in fata calculatorului si... stand in fata calculatorului. Asta doar daca nu vei veni cu un plan de actiune care sa ii tina ocupata intreaga vacanta. Iata ce activitati iti propunem pentru copilul tau in vacanta de iarna.



Ce activitati puteti face iarna afara?

1. Faceti un om de zapada. Unele dintre cele mai frumoase amintiri din copilarie ale tuturor se leaga de aceasta activitate. Daca ai timp liber si buna dispozitie, il poti insoti pe copil. Nu uita sa iei cu tine un aparat foto. Inainte de a adauga si capul omului de zapada, va puteti aseza pe rand in spatele acestuia, astfel incat fiecare dintre voi va fi, pe rand, un om de zapada.



2.  La sanius.  Scoate sania si insoteste-l pe copil la sanius. In cazul in care copilul tau iti cere voie sa iasa cu altii de aceeasi varsta la sanius, asigura-te ca locul in care vor merge nu este foarte departe si nu reprezinta un pericol.

3. La patinoar. Scoateti patinele din dulap si cautati cel mai apropiat patinoar. Echilibrul, coordonarea ochi-picior-mana, atentia si  majoritatea grupelor musculare vor fi antrenate prin acest sport. Daca inca nu ati invatat acest sport, iarna aceasta poate este momentul potrivit sa incepeti.

4. Construiti un iglu din zapada suficient de mare incat sa intre mai multe persoane in interior. Vorbeste-i despre acest tip de locuinte, despre regiunea careia ii sunt specifice si despre modul de viata al eschimosilor.

5. Jucati-va cu zapada. Scrieti-va numele ori dati viata unor forme diverse pasind prin zapada. Comparati-va marimea talpilor, a palmelor si chiar a corpurilor.

6. Faceti un concurs: cine realizeaza cel mai repede un om de zapada. Propune aceasta activitate grupului de copii in care obisnuieste copilul tau sa isi petreaca timpul. Cronometreaza-i si la final ofera si un premiu pentru cel mai rapid om de zapada, cel mai haios si cel mai original.


Ce activitati puteti realiza iarna in casa?

Daca vremea nu este favorabila activitatilor in exterior, ai nevoie de cateva idei de rezerva pentru zilele de vacanta ale copilului tau. In caz contrar, s-ar putea sa-ti auzi copilul plangandu-se de faptul ca se plictiseste si nu stie ce sa faca in casa.  Are nevoie de atentie si de o activitate care sa il captiveze. Stim ca nu vrei sa isi iroseasca vacanta fara a gasi nimic interesant, asa ca avem cateva recomandari.

1. Iti propunem sa realizezi o ”cutie a iernii”. Acest lucru inseamna sa creati impreuna o cutie in care sa colectati din timp idei de activitati ce pot fi desfasurate in casa. Scrieti fiecare idee pe cate o bucata de carton sau hartie mai groasa, dupa care desenati-le si decorati-le cat mai atractiv. Atunci cand copilul tau se plictiseste, este semn ca trebuie sa deschideti cutia iernii si sa alegeti o activitate. Daca ai nevoie de exemple de asemenea activitati, citeste mai departe.

2. Vizionati un film pe tema sarbatorilor de iarna sau in care acest anotimp sa fie cadrul de desfasurare a actiunii. Alegeti filme care sa promoveze valorile sau comediile pentru copii. Veti petrece cateva ore in fata ecranului simtindu-va bine impreuna.

3. Realizati impreuna activitati practice precum: un copac inzapezit, un peisaj de iarna, o bagheta magica, o coronita de sarbatori, ghirlande din popcorn  sau fulgi de nea cu care sa decorati camera copilului.

4.  Gatiti felul de mancare sau desertul preferat al unui membru al familiei, pentru a-i face o surpriza placuta. Daca, spre exemplu, celalalt parinte este la serviciu, gatiti pentru el ceea ce stiti ca ii place, impreuna cu copiii. Nu conteaza daca nu va pricepeti prea bine, intentia conteaza, iar atata timp cat aveti la indemana reteta sansele de a da gres sunt mici.

5. Visati cu ochii deschisi. Ce v-ar placea sa fiti peste cativa ani? Unde? Cu cine? Facand ce anume? In ce oras? De ce? Care este planul de cariera?. Vorbeste-i despre visele pe care tu le aveai la varsta copilului tau, ce meserie ti-ar fi placut sa practici, unde ti-ar placea sa ajungi si ce sa vizitezi in anii ce vor urma. Astfel, il vei provoca pe cel mic sa gandeasca si sa-si planifice urmatorii ani, chiar daca e vorba doar de planuri gandite pe loc. In acest mod vei cunoaste si alte fatete ale gandirii copilului tau la care s-ar putea sa nu ai acces de fiecare data.

6. Dati o petrecere pe tema iernii, la voi acasa. Invitati intr-o dupa-amiaza cativa colegi si prieteni, la o petrecere de vacanta ce va avea loc in camera copilului. Propuneti jocuri de cunoastere si inteligenta, jocuri de grup si concursuri, dansati ori vizionati un film impreuna. Distractia va fi garantata.

7. Ofera-i un aparat de fotografiat si da-i ca tema sa fotografieze in casa tot ceea ce crede el ca ii inspira sintagma ”iarna in familie”. Descarcati mai apoi pozele si cautati sa intelegeti rationamentul copilului atunci cand a ales un obiect anume spre fotografiere.

8. Ganditi-va la lucrurile pe care ati dorit mereu sa le faceti, dar nu ati avut suficient timp. Fie ca implica intreaga familie, fie ca te implica doar pe tine sau doar pe copilul tau, le puteti trece pe lista pentru momentele in care nu veti avea nimic interesant de facut.


Tu ce alte activitati ai planuit alaturi de copil pentru vacanta de iarna? Spune-ne ideile tale!



Comentează:
4 comentarii

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu
  • Fără foto
    Ioana    13.01.2016 - 09:35
    Da, e o idee foarte buna! Si eu sunt copil si toate mi se par foarte interesante! As vrea sa le incerc!
  • Utilizator Anonim
    ADELA    22.12.2012 - 09:02
    Na poi intri pe:
    -Twenty
    -Facebook
    -Messenger
    -Skipe
    -Whatzap(pe telefon daca il ai cu contract)
  • Utilizator Anonim
    ADELA    22.12.2012 - 09:01
    Stai pe messenger pe facebook te joci pe friv depinde.
  • Burlacu Visternicu Daniela
    Burlacu Visternicu Daniela    06.12.2010 - 09:08
    Cred ca orice lucru facut alaturi de copii tai este un castig pentru ambele parti. Noi in vacanta de iarna jucam impreuna scrabble, facem prajituri si le decoram, scriem povesti si desenam, pliem hartia iar afara ne bucuram de zapada . Adica facem ingerasi in zapada, ne bulgarim , ne dam cu sania si facem oameni de zapada.

Citeste si alte articole din aceasta tema

Mai multe