characters characters

Vacanta de vara, pasiunea pentru digital si siguranta cibernetica a copiilor

26 iunie 2017    |   589 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

elevii, vacanta si siguranta cibernetica
Cand vine vorba de vacanta de vara, copiii si parintii o asteapta cu nerabdare, in egala masura. Insa in vreme ce elevii viseaza sa petreaca cat mai mult timp online, adultii isi doresc sa imbine distractia, educatia, dar si siguranta copiilor lor.

Tinand cont de evolutia societatii, de dezvoltarea tehnologiei sau de profilul noilor generatii de elevi ai erei digitale, specialistii Intuitext in educatie si-au dorit sa creeze produse educationale in acord perfect cu aceste realitati.

Astazi, copiii sunt pasionati de tehnologie inca de la varste foarte mici si ne surprind mereu prin felul abil in care utilizeaza gadgeturile smart ale parintilor lor: tableta, telefonul mobil sau laptopul. Sunt atrasi de imagini, de miscare, de feluri dinamice si inedite de a descoperi lumea, asa incat, in cazul lor, educatia nu este separata indisolubil de zona de distractie.

In plus, s-a observat o nevoie de spatiu digital in care elevii invata, descopera notiuni predate la scoala, in ritmul lor, fara sa aiba alaturi un profesor, dar si de un loc in care ei pot accesa jocuri educationale distractive.

Un alt aspect esential ar fi ingrijorarea parintilor privind siguranta copiilor lor in spatiul virtual.

Prin urmare, imbinand pasiunea copiilor pentru mediul digital cu nevoia parintilor de securitate, specialistii in educatie au creat platformele online - produse de invatare ce reprezinta, de fapt, adaptarea educatiei la noile vremuri si la noile generatii de elevi.

Spre exemplu, in ceea ce-i priveste pe copiii din clasele primare (pentru care povestea si jocul sunt esentiale in procesul de invatare), specialistii Intuitext in educatie au identificat o serie de probleme pe care le au elevii: isi doresc sa se joace pe device-urile lor preferate sau refuza sa faca temele de vacanta, pentru ca nu au inteles foarte bine anumite notiuni predate la clasa.

Astfel, Scoala Intuitext este un site educational conceput din dorinta de a le oferi copiilor un spatiu special care sa transforme invatarea intr-o experienta placuta prin resurse educationale dinamice, interactive si distractive. Totodata, acest produs online a venit ca o adaptare fireasca la nevoile si dorintele copiilor si ca o masura de a apropia informatia de ei, de a le incuraja curiozitatea si pofta de cunoastere.

In plus, la Scoala Intuitext se antreneaza logica, memoria si soft skills-urile (asa incat elevii vor dobandi aici abilitati sociale ce le vor fi utile pe termen lung), precum si pasiunea pentru stiinte (pasiune ce le va deschide orizonturi nebanuite si le va dezvolta pofta de cunoastere si aventura intr-un mod unic).

Asadar, astazi copiii pot petrece timp in mediul online datorita unor concepte revolutionare ce imbina educatia si distractia. Intr-un spatiu digital sigur si controlat, elevii se bucura de jocuri, animatii sau experimente educationale, descoperind astfel noi valente ale ideii de studiu: studiul ca experienta placuta, departe de vechea notiune arida ce se opunea vehement jocului si bunei dispozitii.

Scoala Intuitext – un produs educational online revolutionar

Scoala Intuitext este un site educational dedicat copiilor din clasele I, a II-a si a III-a ce are la baza ideea de invatare prin joc. Aici, elevii isi antreneaza gandirea si memoria prin jocuri logice, descopera curiozitati din lumea sportului, artei si stiintei, se bucura de animatii si experimente inedite.

In completarea materialelor didactice alese de invatatoare, parintii isi doresc produse educationale create special pentru noua generatie de copii digitali. Scoala Intuitext, prin conceptul de invatare prin joc, incurajeaza curiozitatea nativa a copiilor, imbunatateste memoria, gandirea si atentia si ii ajuta pe copii la recapitularea notiunilor dificile de la scoala.

Scoala Intuitext este un produs educational online care face parte din portofoliul Intuitext (compania specializata in educatie din cadrul SOFTWIN).

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu