characters characters

Timpul petrecut de copii in aer liber

De ce le este mai bine copiilor care petrec timp in aer liber

25 septembrie 2017    |   2018 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

timpul in aer liber
Timpul petrecut in aer liber, in spatii verzi, ii ajuta pe copii sa isi imbunatateasca dezvoltarea cognitiva, sustin cercetatori din Spania, Norvegia si SUA.

Unul dintre studiile care arata cat de important este pentru copii timpul petrecut in aer liber in natura a inclus 2500 de elevi cu varsta intre 7 si 10 ani, care au fost testati o data la trei luni. Cercetatorii au observat imbunatatiri ale memoriei de lucru si ale atentiei in randul copiilor care se bucurau de zone verzi in apropierea scolilor in care invatau. Aceste imbunatatiri au aparut indiferent de statutul socioeconomic al familiei din care proveneau copiii si indiferent de nivelul de educatie al parintilor acestora.

Rezultatele pot fi explicate si prin faptul ca  atunci cand copiii petrec timpul in zone verzi sunt mai putin expusi la trafic si la poluantii care influenteaza de obicei in mod negativ dezvoltarea. De asemenea, un nivel mai scazut de zgomot, posibilitatea ca cei mici sa faca mai multa miscare si prezenta microbilor naturali sunt considerate ca fiind explicatii pentru dezvoltarea cognitiva mai buna a copiilor care petrec timp in aer liber in spatii verzi.

Alte studii realizate de-a lungul timpului arata ca petrecerea in aer liber a timpului ajuta la imbunatatirea starii psihice si scade riscul de anxietate si depresie.

 Iar atunci cand copiii sunt echilibrati emotional sunt mai capabili sa invete mai usor.

Cercetarile arata ca atunci cand petrecem timp in natura, scade nivelul de stres, tensiunea musculara si ritmul cardiac. Iar efectul timpului petrecut in natura este cu atat mai vizibil cu cat nivelul de stres este mai ridicat.

Toate aceste studii atrag atentia asupra importantei orelor petrecute de copii in natura in timpul programului de scoala si asupra posibilitatii desfasurarii unor lectii in natura.

*Sursa foto: Pixabay.com

Sursa: TheConversation.com


Citeste si:


Invatarea in aer liber ajuta dezvoltarea copiilor


Joaca in aer liber

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu