characters characters

Temele pentru vacanta – benefice sau nu pentru scoala primara?

Recomandari inedite de la un specialist in educatie, pentru cea mai frumoasa vara

21 iunie 2018    |   1655 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

temele pentru vacanta
Aflati la inceputul vacantei de vara, elevii au zis „pas“ rigorii si ritmului alert din timpul scolii si s-au grabit sa adopte stilul relaxat al Ciresarilor. In locul uniformei, ghiozdanului, penarului si al celorlalte rechizite, copiii si-au pregatit jocurile, mingile si un set generos de idei de distractie pentru aceasta vara.

In fata exuberantei celor mici si a dorului lor de aventura, unii adulti se intreaba daca sa le scurtcircuiteze bucuria cu un subiect extrem de delicat: temele de vacanta. Asa ca am intrebat specialistii INTUITEXT in educatie cat de utile sunt acestea si daca au un rol definitoriu pentru dezvoltarea educationala a copiilor.

Iata ce ne-a raspuns Iuliana Dragan, specialist INTUITEXT in educatie si profesor pentru invatamantul primar la scoala 96 din Bucuresti.

„A da elevilor teme de vacanta reprezinta un nonsens. Vacanta e vacanta. insa, pentru a exersa competentele dobandite la scoala, le puteti sugera copiilor activitati recreative de vacanta, care sa le faca placere. Iata cateva sugestii:

  • Completarea unui jurnal de vacanta, in care sa povesteasca periodic intamplari deosebite traite in perioada verii. Este o ocazie minunata pentru copil sa-si exerseze scrierea creativa.
  • Cand copilul doreste sa se joace in mediul on-line, oferiti-i posibilitatea sa se joace diverse jocuri pe platforme de invatare atractive, cum este scoala Intuitext. Astfel el exerseaza cunostintele si competentele dobandite la scoala prin joc, intr-un mod foarte placut.“

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu