characters characters

Temele pentru acasa la alegere

Cand copiii isi aleg tema pentru acasa

24 mai 2016    |   415 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

temele pentru acasa
Profesoara Valerie Grimes din Arizona a descoperit o modalitate unica de a motiva elevii sa isi faca temele pentru acasa. O data pe luna, copiii trebuie sa aleaga o tema pe care sa o faca si sa o prezinte colegilor si profesorului in clasa.

Astfel, indiferent daca ajuta la gatit, fac cumparaturi sau merg intr-o excursie cu parintii, elevii trebuie sa prezinte tema pe care au ales-o si ce au invatat din ea.

Copiii sustin ca aceasta tehnica a temelor ii ajuta sa fie creativi si ii invata despre responsabilitate.

„La inceputul anului scolar am trimis o scrisoare fiecarui parinte anuntandu-l ca o data pe luna, copilul lor va trebui sa prezinte la scoala un proiect pe care l-a facut acasa. Scopul meu principal a fost sa imi ajut elevii sa vada scoala si casa ca fiind conectate si sa priveasca invatarea ca pe o activitate cu durata nelimitata, pe tot parcursul vietii.”, spune Valerie.

Singurele indicatii referitoare la teme au fost urmatoarele:

  • fiecare tema sa fie insotita de o hartie pe care sa fie explicat in ce anume a constat proiectul
  • unul din parinti trebuie sa semneze aceasta hartie
  • de fiecare data cand un elev aduce tema la scoala trebuie sa o prezinte si clasei de elevi

In cadrul prezentarii proiectului, fiecare elev a facut o descriere colegilor de clasa si a raspuns tuturor intrebarilor care i-au fost adresate. Valerie considera ca „a impartasi inseamna a oferi un flux continuu de noi idei. In plus, elevii nu au incetat sa ma uimeasca cu ideile cu care au venit. Ceea ce este diferit la aceste teme e simplul fapt de a da posibilitatea de a alege si nu de a stabili un tema pe care sa o dai elevilor. Acestia pot alege sa faca experimente, sa isi descopere interesele personale, sa interactioneze cu altii si sa invete punand in practica”. Pe de alta parte, frecventa acestor teme se pare ca trebuie sa ramana mai scazuta. Atunci cand a incercat sa introduca teme la alegere mai des, alegerile copiilor au devenit din ce in ce mai neinspirate si au inceput sa ceara teme date de catre profesori :).

Valerie Grimes incurajeaza profesorii sa dea astfel de teme elevilor lunar fiindca „toti avem de invatat din acestea. Atat elevii, cat si noi, profesorii.”

Crezi ca i-ar placea copilului tau sa isi poata alege o data pe luna o tema de facut acasa? :)

Sursa: EducationWorld.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/qwrrty/135660233/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu