characters characters

Tehnicile mindfulness pentru copii vor fi predate in scolile din Marea Britanie

07 august 2017    |   1007 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

tehnica mindfulness pentru copii
La nivel global, numarul copiilor si adolescentilor diagnosticati cu anxietate si depresie a crescut. In Marea Britanie, este estimat un numar de 3 copii in fiecare clasa care au probleme de sanatate mintala, iar numarul copiilor si adolescentilor internati in spital pentru autovatamare a crescut cu 50% in ultimii 5 ani. De aceea, guvernul britanic a decis implementarea in 200 scoli a unui program de educatie emotionala care sa ii ajute pe copii sa faca fata emotiilor dificile. Programul este implementat pentru a testa cat de eficiente sunt tehnicile de mindfulness in randul copiilor de 12 ani si campaniile de informare despre anxietate si depresie in randul adolescentilor.

Programul are ca scop prevenirea problemelor de sanatate mintala in randul elevilor prin invatarea tehnicilor de mindfulness, a comportamentelor de protejare (de exemplu, ce pot face copiii atunci cand nu se simt in siguranta) si a tehnicilor de relaxare prin respiratie.

Scolile sunt considerate locurile perfecte in care astfel de programe pentru copii pot fi implementate, avand in vedere timpul pe care acestia il petrec aici.

Un studiu din 2015 i-a plasat pe adolescentii britanici printre cei mai nefericiti adolescenti din lume, fiind depasiti doar de copiii din Macedonia si Polonia.


Asemenea initiative pot servi drept model si pentru scoala copilului tau. Asa ca, daca ti se pare o idee buna, nu ezita ca la prima sedinta cu parintii din anul scolar care urmeaza sa inceapa, sa propui, cel putin la nivelul clasei copilului tau, un program asemanator.

*Sursa foto: Pixabay.com

Sursa: QZ.com


Citeste si:

Programele de inteligenta emotionala pentru copii au efecte pe termen lung

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu