characters characters

Tara, tara, vrem jocuri!

Unde nu-i joc, e vai de invatare

20 iulie 2018    |   921 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

tarat ara vrem jocuri
In cartea sa, „Retete de jocuri – De ce si cum sa te joci cu copilul tau“, Lawrence J. Cohen (psiholog specializat in jocul copiilor, terapie prin joc si parentaj) explica in cateva sute de pagini, cu exemple dintre cele mai elocvente, importanta jocului pentru educatia copiilor.

Autorul subliniaza atat beneficiile pentru dezvoltarea emotionala si formarea unei relatii sanatoase parinti-copii, cat si beneficiile cognitive pe care le confera elementele ludice.

Cand se joaca, cei mici sunt atenti, concentrati si implicati 100%. In acest interval, al jocului, copiii absorb informatiile care vin inspre ei si le inteleg mult mai bine decat atunci cand „trebuie“ sa invete cu stiloul in mana.

Intelegand placerea noilor generatii de elevi de a se juca in mediul online si dorinta adultilor – parinti si cadre didactice deopotriva – ca cei mici sa nu-si neglijeze scoala, specialistii Intuitext in educatie au creat un produs educational modern si eficient: ScoalaIntuitext.ro.

Structurat pentru fiecare dintre cele patru clase primare, acest site educational transpune materia din programa scolara in jocuri educationale, animatii inedite sau experimente interactive tocmai pentru ca elevii sa inteleaga mult mai usor notiunile predate la ore de invatatoare.

De ce le place ScoalaIntuitext.ro copiilor din clasele primare


# 1 – Inteleg mult mai bine notiuni mai dificile,
asa cum ar fi proprietatile unor metale, efectele diferitelor actiuni dintre corpuri sau interactiunea electrica. Astfel, discipline precum Matematica sau stiintele au toate sansele sa ajunga printre preferatele celor mici!


# 2 – Recapituleaza materia de la scoala. Cand sunt liberi sau in vacante, in timp ce se bucura de numeroase jocuri, animatii sau experimente, copiii isi reamintesc lectiile invatate in timpul scolii si reusesc sa faca legaturi interesante intre toate notiunile pe care acum le stapanesc cu adevarat.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu