characters characters

Stresul in viata de mama

Femeile sunt mai stresate de soti decat de copii

18 decembrie 2017    |   1016 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani, 6 - 11 ani, 11 - 15 ani, 15 - 18 ani, 18 ani +.

stresul in viata de mama
Nu este nicio surpriza ca femeile casatorite si care au copii sunt stresate. Nici nu e de mirare tinand cont ca trebuie sa joace mai multe roluri, atat in calitate de mama si sotie. Surpriza vine insa daca ne uitam la sursa principala de stres. Un studiu recent, realizat de site-ul Today.com, arata ca pentru aproape jumatate dintre femei, sotii lor sunt motiv de stres mai mare decat copiii.

Peste 7000 de femei au participat la sondaj, raspunzand ca in medie,  traiesc un nivel ridicat de stres (8.5 din 10) si peste 46% din ele au declarat ca sotii sunt o sursa de stres mai mare decat copiii.  

75% din respondente au sustinut ca lor le revin majoritatea sarcinilor parintesti si casnice. Astfel, doar 25% din femei considera ca sotii le ajuta si se implica in mod egal in treburile parintesti si sarcinile casnice.

Citeste si alte materiale pe aceeasi tema:

Cum a evoluat de-a lungul timpului implicarea tatilor in cresterea copiilor

Mamele sunt mai stresate, tatii se distreaza mai bine

Cum se implica tatii suedezi in cresterea copiilor

Un alt motiv de stres pentru mamici este si faptul ca nu au suficient timp pentru a face tot ceea ce au de facut pe parcursul unei intregi zile, in parte si din cauza ca partenerii lor nu le ajuta. Aceasta situatie a fost descrisa mai ales de catre femeile angajate, care aveau responsabilitati si in casa. Multe raspunsuri ale femeilor au aratat ca o parte din stresul resimtit de ele provenea din faptul ca multi barbati se poarta ca niste copii, crescand astfel numarul de responsabilitati: sotiile sunt nevoite sa aiba grija si de soti, desi acestia ar fi trebuit sa fie cei care sa ii ajute.

Acesta nu este singurul studiu care arata ca femeile sunt mai stresate decat sotii lor.

Ce poti sa faci daca sotul nu te ajuta?

Cercetatorii sustin ca primul pas il reprezinta comunicarea. „E nevoie de o prima discutie in care sotia sa spuna ce anume o deranjeaza si sa existe apoi o impartire corecta a sarcinilor. Sotul trebuie sa fie pregatit sa asculte preocuparile sotiei si sa caute impreuna cu aceasta, solutii pentru binele intregii familii.”, sustin acestia. In plus, femeile trebuie sa invete sa aiba incredere in sotii lor ca se descurca sa indeplineasca sarcinile trasate. Deseori, femeile ajung sa faca totul pentru ca nu cred ca sotii lor s-ar putea descurca. „Este esential pentru femei sa faca un pas in spate si sa permita sotului sa faca lucrurile, chiar daca nu le va face bine din prima.”, mai adauga acestia.

*Sursa foto:Pixabay.com

Sursa: PeaceQuarters.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu