characters characters

Strategiile de invatare, responsabile pentru rezultatele scolare scazute

19 ianuarie 2017    |   869 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

copii in clasa
De ce copiii cu inteligenta normal nu au rezultate bune la scoala? Desi relatia cu parintii, motivatia si imaginea de sine sunt factori importanti care joaca un rol in rezultatele obtinute de copii la scoala, se pare ca cea mai mare contributie o au strategiile de invatare folosite de catre copii.

Un studiu realizat de Universitatea Alicante din Spania arata ca elevii cu rezultate normale la testele de inteligenta dar cu rezultate scolare scazute au dificultati in a obtine, retine si aplica informatiile noi. Acesti elevi folosesc strategiile de invatare pe care le folosesc si ceilalti elevi, dar intr-o masura mai mica decat elevii cu rezultate medii sau superioare.

De asemenea, elevii cu rezultate scazute, au o atitudine mai putin pozitiva fata de invatare, relatii mai putin armoniase cu parintii si o stabilitate emotionala mai scazuta decat copiii de aceeasi varsta.

Strategiile de invatare implica selectarea, organizarea si procesarea informatiilor, gandire critica si creativa, recuperarea si transferul informatiilor, in plus fata de planificarea, evaluarea si monitorizarea informatiilor. Toate aceste abilitati pot fi imbunatatite prin interventii concrete ale cadrelor didactice.

Studiul a avut ca scop practic identificarea modalitatilor concrete prin care pot fi ajutati copiii cu inteligenta medie si rezultate scolar scazute. Astfel, autorii studiului recomanda cadrelor didactice sa se concentreze pe strategiile de invatare care promoveaza autonomia si responsabilitatea. De asemenea, acestia atrag atentia asupra rolului incurajarilor si relatiei pozitive dintre cadrele didactice, parinti si copii.

Sursa: ScienceDaily.com


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/novica/2073262767/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu