characters characters

Sfaturi de la invatatori: Cum invata elevii eficient

De ce astazi e usor sa fii curios si istet

23 martie 2018    |   1548 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

sfaturi de la invatatori
(interviu cu Iuliana Dragan - Prof. pentru invatamant primar Scoala gimnaziala Nr. 96, Bucuresti)

Care sunt cele mai frecvente probleme cu care se confrunta elevii in clasele primare?

O problema cu care se confrunta o parte dintre elevii mei este programul zilnic foarte incarcat. Cursurile incep la ora 8, iar dupa orele de curs, unii dintre ei raman la semiinternat si desfasoara diferite activitati pana in jurul orelor 17 – 18 cand sunt luati acasa. Pe termen lung se instaleaza oboseala si randamentul scolar scade.

O alta problema, pe care am constatat-o in cazul multor elevi din ciclul primar o reprezinta multitudinea de activitati optionale pe care copiii le desfasoara in afara scolii. Unii au zilnic astfel de activitati, care devin deseori impovaratoare: limbi straine, handbal, fotbal, balet, dans modern, karate, muzica s.a.

Ce sfaturi le-ati da parintilor care vor sa-si ajute copiii sa se formeze pentru joburile viitorului?

In prezent, in era digitala, sursele de informare sunt usor accesibile tuturor. De aceea memorarea de cunostinte nu mai reprezinta o prioritate. Schimbarea care intervine in invatare este aceea de a-l obisnui pe elev sa caute surse de informare, sa selecteze si sa organizeze informatia, sa gandesca creator pentru gasirea unor solutii ingenioase la probleme de actualitate.

In acest sens, utilizarea calculatorului si a altor materiale digitale ca sursa de informare este considerata o necesitate in zilele noastre.

Care sunt cele mai importante abilitati sociale pe care un copil trebuie sa le dobandeasca in clasele primare?

In clasele primare copiii invata sa socializeze si acum este momentul in care se formeaza abilitatile sociale fundamentale, cum ar fi: abilitatea de a-i asculta pe ceilalti si de a le arata ca ii asculti, comunicare eficienta, spiritul de echipa, toleranta, intrajutorarea, perseverenta, colaborarea in cadrul grupului, spiritul de apartenenta la grup, capacitatea de adaptare in situatii noi.

Citeste continuarea articolului.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu