characters characters

Scolile din mediul rural pot castiga un laborator digital si materiale digitale pentru a sustine predarea disciplinelor matematica si TIC

18 mai 2017    |   520 vizualizări

Varsta: 11 - 15 ani.

digitaliada
Se da startul competitiei pentru cea de-a doua editie a proiectului Digitaliada in mediul rural. 20 de scoli de la sate pot castiga un laborator digital, sesiuni de formare pentru profesori si un pachet complet de aplicatii, jocuri, materiale digitale, planuri de lectii, pentru a sustine invatarea matematicii si TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale.

Scolile interesate se pot inscrie in concurs pana la data de 2 iunie 2017. Conditiile detaliate de inscriere si metodologia de completare a aplicatiei sunt disponibile pe www.digitaliada.ro/scolile-digitaliada.

Digitaliada este un program de educatie digitala care isi propune incurajarea folosirii tehnologiei pentru imbunatatirea performantei scolare a elevilor.

Astfel, la nivel rural, se incurajeaza invatarea prin metode digitale interactive a matematicii si TIC-ului pentru elevii claselor V-VIII. Scolile participante la proiect sunt dotate cu un laborator digital, beneficiaza de echipamente, aplicatii si jocuri digitale gratuite, iar profesorii primesc training, planuri de lectie si suport tehnic pentru a utiliza la clasa resurse digitale.

La nivel national, Fundatia Orange sustine educatia digitala prin dezvoltarea platformei online Digitaliada si prin concursul de materiale digitale. Platforma Digitaliada este un hub online de continut educational, ce poate fi accesat si folosit de oricine este interesat – elevi sau profesori din toata tara.

Concursul de materiale digitale incurajeaza crearea de continut original si open source, ce poate fi utilizat in procesul de invatare. Competitia are loc anual si se adreseaza in principal cadrelor didactice din orice scoala din Romania, dar si tuturor persoanelor de peste 18 ani interesate sa creeze si sa distribuie publicului larg materiale didactice in format digital, ce pot fi folosite in predarea oricarei discipline scolare de la clasele V-VIII. Cele mai originale materiale digitale sunt premiate cu echipamente electronice si IT.

Proiectul Digitaliada se desfasoara cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale.

Despre Fundatia Orange

Fundatia Orange este o organizatie non-profit care se implica in viata comunitatii prin realizarea de proiecte filantropice menite sa aduca schimbari pozitive in viata persoanelor dezavantajate. Fundatia Orange dezvolta proiecte de sanatate, educatie, cultura in beneficiul persoanelor cu deficiente de vedere si/sau de auz si de educatie digitala pentru copii din zone defavorizate, in scopul integrarii lor sociale. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati www.fundatiaorange.ro.


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/lupuca/8720604364

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu