characters characters

De ce a renuntat o scoala primara la temele pentru acasa

Elevii romani petrec 7 ore pe saptamana facand teme

04 februarie 2016    |   920 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

scoala fara teme
Copiii dintr-o scoala de stat din New York primesc din partea invatatorilor, in loc de teme la matematica si engleza, indemnul de a iesi afara la joaca.

O scoala primara de stat din New York a decis sa renunte la temele pentru acasa, iar parintii au reactionat prin amenintarea ca isi vor retrage copiii din scoala.

Directoarea scolii si-a justificat decizia printr-o scrisoare adresata parintilor, in care arata ca studiile asupra efectelor pe care le au temele pentru acasa in clasele primare nu au descoperit o legatura intre temele traditionale si succesul scolar prezent sau viitor.

In schimb, a mentionat efectele negative pe care le au temele pentru acasa asupra copiilor de varste mici: frustrare si epuizare, lipsa de timp pentru alte activitati si familie si pierderea interesului pentru invatare. In schimb, copiii sunt incurajati sa isi dedice timpul activitatilor care ii ajuta sa se dezvolte emotional si social, precum lectura si joaca. De asemenea, parintii au fost sfatuiti sa limiteze timpul petrecut de catre copii in fata televizorului sau calculatorului.

Parintii insa si-au exprimat nemultumirea fata de aceasta decizie si unii dintre ei au inceput sa dea ei insisi teme copiilor.

Desi exista putine informatii referitoare la beneficiile pe care le aduc temele pentru acasa copiilor in clasele primare, exista dovezi ca in clasele gimnaziale, temele ajuta copiii sa progreseze academic.

Cat timp ar trebui sa ocupe temele pentru acasa?

Numarul de ore saptamanal dedicat temelor pentru acasa variaza in lume, depinzand de sistemul de invatamant din fiecare tara.

Conform unui raport OECD, elevii in varsta de 15 ani din Romania petrec in medie 7,3 ore pe saptamana scriind teme pentru acasa, in timp ce elevii din Shanghai si China petrec cele mai multe ore ( 13,8) ore pe saptamana facand teme pentru acasa, fiind urmati de Rusia si Singapore, cu 9 ore pe saptamana. Poti citi mai multe pe aceasta tema aici.

Citeste si

Ghidul Temelor pentru acasa


Sursa: Telegraph.co.uk


*Sursa foto:https://www.flickr.com/photos/donhomer/12862432364/

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu