characters characters

Sanatatea copiilor in vacanta de vara

06 august 2018    |   2781 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani.

sanatatea copiilor in vacanta de vara
Un studiu realizat anul trecut asupra copiilor britanici arata ca vacanta de vara poate afecta sanatatea copiilor, in special conditia lor fizica. Multi dintre copii nu au activitate fizica in vacanta de vara deoarece parintii nu ii trimit in tabere sau la cursuri de sport, ramanand sa isi petreaca timpul in fata ecranelor. Astfel, copiii pierd nu doar ce au invatat la scoala, dar si rezistenta fizica pe care si-au dezvoltat-o in timpul orelor de sport.

Studiul a aratat ca elevii pierd 80% din conditia fizica pe care si-au consolidat-o in timpul scolii, din cauza timpului petrecut in mod sedentar in timpul verii.

Citeste si:

Maini picioare - joc in familie pentru zilele cu soare

Cate ore de miscare pe zi trebuie sa faci tu si copilul tau?


In cadrul studiului au participat 400 de elevi, a caror conditie fizica a fost evaluata inainte si dupa vacanta de vara.

Rezultatele au aratat ca regresul conditiei fizice a fost mai pronuntat in cazul copiilor din familiile cu statut socioeconomic scazut. Aceastia au avut o conditie fizica de 18 ori mai slaba decat copiii din familiile cu un statut socioeconomic ridicat.

Studiul a fost realizat de organizatia non profit UK Active, iar autorul studiului arata ca lipsa de miscare fizica in copilarie este periculoasa din mai multe puncte de vedere. „Sedentarismul in copilarie este asociat cu dezvoltarea fizica defectuoasa, cu o capacitate mai redusa de concentrare a atentiei si cu rezultate scazute la scoala. De asemenea, la maturitate, aceasta este asociata cu un risc mai mare de boli mortale, precum bolile de inima, cancerul si diabetul de tip 2.”.

Mai mult de jumatate dintre copiii cu varsta de 7 ani din Marea Britanie nu ating standardele minime privind miscarea fizica recomandate (cel putin o ora de miscare fizica in fiecare zi).

Cum poti folosi aceste informatii?

  • In cazul in care copilul tau nu este inscris la un sport in timpul verii, incurajeaza iesirile in parc si sportul in familie.
  • Faceti un obicei din a petrece macar o ora in aer liber, in mod activ. Plimbati-va cu bicicletele sau rolele in parc, jucati-va cu mingea sau inventati jocuri de miscare in familie.

Sursa: Telegraph.co.uk 


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu