characters characters

Programul de Educatie Cinematografica Cined primeste finantare multianuala din partea Comisiei Europene pentru perioada 2018 - 2020

10 iulie 2018    |   600 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

CinEd
Societatea Culturala NexT si Institutul Francez au placerea de a anunta ca proiectul european de educatie cinematografica CinEd a fost selectionat pentru finantare in cadrul programului Europa Creativa / MEDIA al Uniunii Europene.

CinEd este un program european de educatie cinematografica pentru tineri intre 6 si 18 ani, creat in 2015. Coordonat de Institutul Francez din Paris, acest proiect reuneste 10 parteneri europeni din 9 tari: Arte Urbana Collectif – Bulgaria, Asociatia A Bao A Qu – Spania, Institutul Francez (coordonatorul programului) si Cinemateca franceza (coordonator pedagogic) – Franta, IhmeFilmi – Finlanda, GET Cooperativa Sociale – Italia, Os Filhos de Lumière – Portugalia, Asociatia Cluburilor de Film ACFK – Republica Ceha, Asociatia Meno Avilys – Lituania, Societatea Culturala NexT – Romania.

La finalul lunii iunie, pentru a patra oara de la infiintarea sa, CinEd a fost selectionat pentru finantare de catre programul Europa Creativa / MEDIA al Uniunii Europene in cadrul sesiunii dedicate Sprijinului pentru educatia cinematografica. Se afla astfel printre cele 8 proiecte selectionate (din 25 de proiecte eligibile) si beneficiaza de una dintre finantarile cele mai consistente.

Societatea Culturala NexT este unul dintre cei 10 parteneri din cadrul programului, responsabil pentru strategia si implementarea CinEd in Romania.

CinEd este un program multi-dimensional, care ofera in prezent: un site si o platforma digitala multi-lingva pentru proiectii necomerciale: www.cined.eu; colectie de filme europene recente si de patrimoniu; metoda pedagogica si resurse educative originale; sesiuni de formare pentru profesori si facilitatori educationali; intalniri de cooperare si de reflectie comuna intre partenerii proiectului si factori de decizie nationali si internationali pe tema diseminarii operelor cinematografice in Europa. proiectii si activitati educative pentru tineri, cu scopul de a le dezvolta atat gustul pentru cinematografia independenta, cat si spiritul critic si creativ, prin contactul cu bogatia si diversitatea culturala oferite de cinema.

In contextul mizelor si provocarilor actuale reprezentate de expansiunea populismului, de tendintele de separare identitara si de intensificarea intolerantei, CinEd isi propune sa fie o influenta pozitiva din punct de vedere al practicilor de educatie, culturale si democratice.

Disponibil in 45 de tari din Europa, CinEd intentioneaza ca in viitorul apropiat sa isi consolideze si sa isi extinda aria de parteneri printr-o colaborare cu organizatii si tineri din Tunisia, tara care s-a alaturat recent programului Europa Creativa.

Societatea Culturala NexT este o organizatie neguvernamentala, a carei misiune este sa descopere si sa promoveze cinemaul imaginativ si inovator din intreaga lume, sa promoveze si sa sprijine in plan local, national si international cineastii talentati aflati la inceputul carierei lor si sa cultive o noua generatie de public. Cele mai importante proiecte ale Societatii Culturale NexT sunt Festivalul International de Film NexT (initiat in 2007), Caravana Filmelor NexT (initiata in 2014) si cele doua programe de educatie cinematografica pentru elevi si profesori Education à l’image (initiat in 2009) si CinEd (initiat in 2015).

***

logo Cin EdCinEd este un program co-finantat de programul Europa Creativa/MEDIA al Uniunii Europene.

Cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei din Romania.

Parteneri: Ambasada Frantei in Romania, Institutul Francez din Romania, Institutul Cervantes din Bucuresti, EduCaB, Asociatia Romana a Profesorilor Francofoni, Spatiul Public European.

Parteneri media: TANANANA, Radio Romania Cultural, Zile si Nopti, Cinemap, Revista Arte si Meserii, Observator Cultural, Agerpres, Didactic.ro, SuntParinte.ro, scoala Intuitext, ExamenulTau.ro, KidsNews, Ani de scoala, All About Romanian Cinema, MovieNews, LiterNet, Dissolved Magazine, Iqool.

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu