characters characters

ProfAid Kit, programul pentru integrarea in scoli a copiilor cu tulburari de dezvoltare, deschide preselectia pentru 30 de scoli din Bucuresti, Ploiesti si Alexandria

16 noiembrie 2017    |   1187 vizualizări

Varsta: 6 - 11 ani, 11 - 15 ani.

ProfAid Kit
ProfAid Kit este un program de formare a cadrelor didactice ce ofera solutii concrete pentru inlaturarea conceptului de “copil problema” la clasa, folosind materiale educationale si tehnici specifice de management al comportamentelor dificile si a tulburarilor severe de comportament. Proiectul este derulat de ATCA (Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata) si finantat de Kaufland Romania. La finalul programului, 750 de cadre didactice vor obtine credite de la Ministerul Invatamantului si vor detine cunostinte, metodologii si instrumente de lucru valoroase, pentru integrarea in scoala a copiilor cu tulburari de dezvoltare si pentru managementul comportamental al claselor de elevi. Programul se va derula pe o perioada de 6 luni, cu etapa de preselectie deschisa pana la 1 decembrie 2017, la adresa web profaid.atca.ro.

Proiectul ProfAid urmareste pregatirea profesorilor claselor 0-8 in vederea utilizarii celor mai eficiente tehnici de modelare comportamentala, sisteme de motivatie si recompensare, pentru ca orice copil cu dificultati sa poata fi sustinut si integrat in colectivitate. Scopul final al programului este de a imbunatati relatia profesor-elev, prin gestionarea adecvata a comportamentelor dificile la clasa. La baza acestui proces se va afla o colaborare profesor-parinte-specialist de a sprijini si integra copiii cu tulburari de comportament.

ProfAid pune bazele pentru o reforma educationala privind pregatirea profesionala a cadrelor didactice. Suntem responsabili pentru destinele acestor copii, iar eforturile noastre impreuna reprezinta o sansa unica la o viata echilibrata si sustinuta de catre si, mai ales, in comunitate”spune Anca Dumitrescu, presedinte ATCA (Asociatia de Terapie Comportamentala Aplicata) si specialist acreditat international in terapia ABA.

Initiativa curenta vine ca o continuare necesara a unei colaborari demarate anul trecut intre Kaufland si ATCA.

„In 2016, ca parte din proiectul Integrarea in scoala a copiilor cu tulburari comportamentale si din spectrul autist, peste 130 de profesori au beneficiat de training specializat. Ne bucura sa sustinem continuitatea pentru astfel de initiative incluzive. Comunitatea are nevoie ca fiecare dintre membrii sai sa poata beneficia pe deplin de toate resursele disponibile, iar Kaufland intervine pentru a facilita acest proces” crede Anna Katharina Scheidereiter, Manager CSR Kaufland Romania.

Pana la finalul lunii noiembrie, scolile din Bucuresti, Alexandria si Ploiesti se pot inscrie pentru preselectie online, la adresa profaid.atca.ro. Ulterior, luand in calcul estimarea numarului de copii potential implicati, dar si interesul exprimat de catre institutiile de invatamant, se vor selecta 18 scoli din Bucuresti, respectiv cate 6 din Alexandria si Ploiesti, ale caror cadre didactice vor trece prin procesul propriu-zis de pregatire.

ProfAid KIT ofera solutii concrete pentru managementul la clasa al comportamentelor dificile si a tulburarilor severe de comportament (autism, autism mozaicat,  ADHD, Asperger, ADD, Sindrom Rett, Sindrom Neuronal- Motor si orice alte tulburari neuropsihice). Astfel, pentru transferul de tehnici specifice de interactiune, se va folosi un suport de lucru creat special pentru aceasta ocazie, ca baza pentru un curs teoretic si aplicat. Profesorii vor beneficia, de asemenea, de coordonare si sprijin in cadrul unor consultatii saptamanale, dar si de evaluare specializata si gratuita pentru acei elevi care manifesta simptome de tulburari severe de comportament. Materiale dezvoltate pentru aceasta ocazie, precum si rezultatele in sine ale proiectului, vor fi publicate online, pe profaid.atca.ro, ca text si multimedia, pentru a oferi sprijin si acelor cadre didactice neimplicate direct in proiect, dar si parintilor sau chiar elevilor interesati

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu