characters characters

Copiii invata perseverenta observandu-i pe parinti

De ce e bine sa te observe copilul cand intampini dificultati

07 decembrie 2017    |   11532 vizualizări

Varsta: 3 - 6 ani.

perseverenta se invata de la parinti
Cand si cum invata copiii despre perseverenta? Chiar si de la varsta de un an, arata un studiu recent.

Studiul arata ca copiii mai mici de 15 luni pot invata ce inseamna valoarea  efortului observandu-i pe adulti chinuindu-se pentru a realiza o activitate.

Cercetatorii declara ca rezultatele acestui studiu ar trebui sa reduca presiunea pe care o resimt in mod obisnuit parintii in relatia cu copiii lor. „Exista o presiune asupra parintilor, de a face ca totul sa para usor si sa nu devina frustrati in fata copiilor. Rezultatele studiului sugereaza ca s-ar putea sa nu fie un lucru rau sa arati copiilor ca depui eforturi serioase pentru a-ti atinge scopurile.”

Citeste si:


Cum obtin copiii succesul: prin curaj si perseverenta


Noua intrebari care incurajeaza perseverenta copilului tau

La studiu au participat 120 de copii cu varsta cuprinsa intre 13 si 18 luni, care erau pusi in situatia de a vedea un adult in timp ce realiza o sarcina ce presupunea manevrarea unor jucarii (scoaterea unei jucarii dintr-o cutie si scoaterea unui breloc de pe un lant). Jumatate din copii au vazut adultii reusind sa rezolve sarcina de trei ori in 30 de secunde, in timp ce restul copiilor i-au privit pe adulti chinuindu-se timp de 30 de secunde pana sa reuseasca sa scoata jucaria din cutie sau brelocul de pe lant. Apoi, copiilor li s-au dat cate o jucarie muzicala ce trebuia pornita apasand un buton care insa, nu avea legatura cu functionarea jucariei. Acei copii care au privit adultii chinuindu-se mai mult mutand jucaria au depus de douar ori mai mult efort pentru a porni jucaria inainte de a cere ajutor sau de a renunta.

„Diferenta dintre copii a fost in numarul de apasari asupra butonului inainte ca cei mici sa ceara ajutorul cuiva”, sustin cercetatorii. Astfel, studiul de fata arata ca, perseverenta poate fi invatata chiar si de catre copii, de la varstele cele mai mici.

Sursa: BigThink.com


*Sursa foto:Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu