characters characters

Olimpiada Internationala de Franceza 2018

24 septembrie 2018    |   1406 vizualizări

Varsta: 15 - 18 ani.

olimpiada internationala de franceza 2018
A patra editie a Olimpiadei Internationale de Franceza a avut loc in Macedonia, la Ohrid, in perioada 15-19 septembrie 2018. Copiii romani au obtinut 9 premii: patru premii locul I (doua la probele individuale si doua pe echipe), trei premii locul II (unul la probele individuale si doua pe echipe), respectiv doua premii III (ambele pe echipe).

La proba scrisa individuala (nivel B2), Iulia Maria Stanca (Colegiul National „Sf. Sava” din Bucuresti) a obtinut premiul I, la fel ca Tiberiu-Alin-Marian Buruiana (Colegiul National „Fratii Buzesti” din Craiova) la proba scrisa aferenta nivelului de competenta B1. La aceeasi categorie, Monica-Alexandra Stoica (Colegiul National „Gheorghe Lazar” din Bucuresti) a obtinut premiul al II-lea.

La proba orala pe echipe (nivel B1) au fost inregistrate urmatoarele rezultate: Monica-Alexandra (premiul I), Tiberiu-Alin-Marian Buruiana (premiul al II-lea) si Daria-Teodora Burtea (Colegiul National „Al. I. Cuza” din Alexandria, jud. Teleorman) - premiul al III-lea.

La proba orala pe echipe corespunzatoare nivelului B2, componentii lotului Romaniei au obtinut un premiu I prin Iulia Maria Stanca, un premiu II -Teodora-Iuliana Juncu (Colegiul National „Petru Rares” din Suceava) si un premiu III - Cristian Moldovan (Colegiul National „Alexandru Papiu Ilarian” din Targu Mures). Toti membrii echipei sunt laureati ai Olimpiadei Nationale de limba franceza 2018 (clasele a X-a - a XI-a).

Concursul cuprinde doua probe obligatorii: o proba scrisa individuala (eseu structurat pe o tema data de maximum 230-250 cuvinte la nivelul B1, respectiv 250-270 cuvinte la nivelul B2) si o proba orala pe echipe.

La Olimpiada Internationala de Limba Franceza 2018 au participat elevi din 6 tari membre ale Organizatiei Internationale a Francofoniei/OIF (Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova si Romania).

Sursa: Edu.ro


*Sursa foto: Pixabay.com

Adauga tu primul comentariu:

  • Numele tau
    *Camp obligatoriu
  • Scrie aici comentariul tau!
    (maxim 1000 caractere)
  • Introdu codul de securitate alaturat

    Nu înţeleg codul
    *Camp obligatoriu